Studenten op onze school

PABO Thomas More

Wij hebben een samenwerkingsverband met PABO Thomas More in Rotterdam. Wanneer een student de opleiding voltijd gaat volgen, kan deze al over 4 jaar als leraar basisonderwijs voor de klas staan. Tegenwoordig zijn er ook andere varianten mogelijk, bijvoorbeeld leren/werken trajecten.

Natuurlijk staan de studenten bij ons ook eerder voor de klas in de vorm van stages. Ook dit jaar zullen weer PABO-studenten in de klassen werkzaam zijn. In het laatste jaar van hun studie zullen zij een periode helemaal zelfstandig voor de klas staan.

Onze opleider in de school, Marja Altena, begeleidt en beoordeelt de PABO-studenten. 

ROC Mondriaan

Al enige jaren is onze school erkend leerbedrijf. Deze erkenning is geregistreerd bij SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

MBO-studenten van ROC Mondriaan volgen bij ons intern de opleiding voor onderwijsassistent. Dit schooljaar zijn we gestart met maar liefst 1 tweede en 6 derdejaars MBO- studenten. Deze zijn twee dagen in de week aanwezig. Zij voeren lesactiviteiten uit met groepjes leerlingen, ondersteunen de leerkracht bij het lesgeven en voeren administratieve taken uit.
Hiernaast krijgen ze op woensdag les van Marja Altena en een docent van het ROC Mondriaan. Zij krijgen begeleiding bij hun opdrachten, werken aan groepsopdrachten en volgen ze workshops van andere docenten van onze school. Zo wordt er dit jaar kennisgemaakt met het concept van De Vreedzame School, leespromotie en werkvormen van coöperatief leren. 
De leerafdeling blijft zich verder ontwikkelen. Het is een uniek win-win concept, waarbij de integratie van theorie en praktijk samenkomt.
De inzet van de studenten is heel waardevol voor onze school en we hopen in de toekomst nog lang met het ROC Mondriaan te kunnen samenwerken.