ICT

Google Reference School
Wij zijn trots op ons label ‘Google Reference School’ waarmee we de erkenning hebben gekregen voor de positieve manier van het geven van “digitaal toekomstgericht” onderwijs. Met behulp van Chromebooks en Google Apps geven we invulling aan nieuwe vaardigheden en leren wij de kinderen samenwerken en delen in een online netwerk.

G Suite for Education wordt gebruikt op alle WSKO-scholen waarbij we het beheer in eigen hand hebben. Op iedere school is een gecertificeerde Google Educator ICT-coördinator werkzaam. Door de Google Apps te gebruiken, delen we meer en maken we meer gebruik van elkaars kwaliteiten.

We hebben een trainingsprogramma ontwikkeld voor leerkrachten en kinderen. De docenten hebben geleerd om de Google Apps te gebruiken en deze in meer of mindere mate te integreren binnen het dagelijkse onderwijs.  

Met ‘Google Skills for kids’ hebben we een zelfsturend trainingsprogramma ontwikkeld met youtube-tutorials waarmee ze in hun eigen tempo Google Drive, Docs, Presentaties, Classroom en de zoekmachine leren gebruiken.

WIlt u meer informatie, dan kunt u mailen naar: verburch-hof.ict@wsko.eu

Chromebooks
Sinds het schooljaar 2020 - 2021 hebben alle leerlingen van groep 5 tot en met 8 beschikking over een eigen chromebook. De kinderen hebben een eigen school-google account met een wachtwoord. Ze leren hoe ze zelf in moeten loggen en maken kennis met de apps die Google ons biedt. Wij werken voor het vak rekenen met Snappet. Snappet is een adaptief onderwijsplatform dat elk kind uitdaagt om zich optimaal te ontwikkelen. In Snappet maken leerlingen opdrachten, zoals ze dat anders in een werkboek of schrift doen. In Snappet staan duizenden opdrachten. Er zijn standaard opdrachten die bijvoorbeeld bij de instructie horen, alle leerlingen maken deze opdrachten. Daarnaast zijn er extra opdrachten. Als de leerlingen klaar zijn met de standaard opdrachten, gaan ze naar “het plusje”. Bij het plusje krijgen leerlingen opdrachten op hun eigen niveau. Op deze manier werkt iedere leerling op zijn of haar eigen niveau.

Het voordeel van een chromebook is dat het een handzaam apparaat is, snel opgeladen en hij blijft ook lang opgeladen. Op een chromebook zelf wordt namelijk niets opgeslagen, alles staat in de cloud. Binnen 8 seconden is een chromebook doorgaans opgestart, je kunt dus snel beginnen.

MOO
Ieder kind heeft een eigen inlog, namelijk: voornaamtussenvoegelsachternaam@wsko.eu Iedere leerling heeft zijn eigen wachtwoord. Zie de knop hieronder.