Groepen 5

Welkom op de pagina van groep 5! We zullen hier kort vertellen wat we in groep 5 allemaal leren.

Wij rekenen op de chromebooks met het programma 'Snappet'. Een belangrijk onderdeel hiervan is automatiseren. Dit houdt in dat de keersommen / erbij en eraf sommen vlot gemaakt worden.

Bij taal en spelling werken we met de methode 'taal actief'. De verschillende onderdelen die hierin worden behandeld zijn woordenschat, taal verkennen (kennis van de Nederlandse taal, bv zelfstandig naamwoord) en verhaaltjes schrijven.

Bij spelling gaan we verder met de regels die al eerder zijn aangeboden.

Bij wereldoriëntatie werken we met de methode 4XWijzer, waarbij we iedere keer een aantal weken over een thema werken. De middeleeuwse stad, alles verandert, Nova Zembla, Kunst door de tijd en Nederland zijn thema's die bijvoorbeeld voorbij kunnen komen. Binnen de thema's komen de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, creatieve vaardigheden en muziek voorbij. De opdrachten sluiten aan bij de meervoudige intelligenties van de kinderen, zodat iedereen op een manier kan leren die bij hem/haar past.

De kinderen krijgen af en toe huiswerk mee naar huis. Meestal is dit een leerblad met de woordjes van taal. Het kan zijn dat er soms ook wat extra huiswerk mee wordt gegeven als dit nodig is, bijvoorbeeld van rekenen, spelling of taal. Er wordt verwacht dat de kinderen thuis elke dag even lezen, om zo het lezen te bevorderen.

Ieder kind heeft een eigen chromebook. Ze maken daar niet alleen lessen op, we leren ze ook hoe ze er mee om moeten gaan. Bijvoorbeeld presentaties maken, iets opzoeken en veilig internetten.