Groepen 3

Leuk dat u een kijkje neemt in onze groep

De kinderen zijn trots op de woorden die ze al geleerd hebben. Zo langzamerhand wordt hun wereld groter, want naast de boekjes van Veilig Leren Lezen worden er ook prentenboeken, boeken over de natuur, stripboeken, moppenboeken en zelfs boeken met gedichten gelezen. In groep 3 wordt veel aan leesbevordering gedaan. De kinderen vinden het heerlijk om in een leestent te lezen, liggend op een kussen of hangend tegen de verwarming. Niets liever zoeken ze een comfortabel plekje op om zelf of samen met een vriendje of vriendinnetje te lezen. Het wordt nog spannender als ze op de voorleesstoel een stukje mogen voorlezen voor de hele klas. De juffen lezen ook dagelijks voor en proberen de nieuwste, maar ook bestsellers van vroeger te promoten. We hopen natuurlijk dat deze lijn thuis doorgetrokken wordt, want kinderen die plezier hebben in lezen, zullen ook meer gaan lezen. 

 

Letterfeest aan huis

 

De kinderen van groep 3 van de Verburch-hof hadden alle letters geleerd en dat moest natuurlijk gevierd worden!  De juffen waren druk bezig geweest met de voorbereiding van het letterfeest en hadden een aantal te gekke activiteiten bedacht, waaronder een speurtocht door de school.

Het feest leek door de lockdown compleet in het water te vallen! De juffen waren niet voor een gat te vangen en bedachten een plan om de kinderen alsnog te verrassen.

Ze stapten ‘s morgens in de auto en gingen op pad naar de nietsvermoedende kinderen. Met grote ogen van verbazing werd de voordeur geopend, want dit hadden ze echt niet verwacht. Vol trots namen ze het certificaat in ontvangst. Daarmee was het feest nog niet afgelopen, want ieder kreeg nog een cupcake die rijkelijk bestrooid werd met letters. De dag kon niet meer stuk. Vervolgens gingen de juffen weer terug naar school, waar de kinderen in de opvang ook getrakteerd werden. Het was één groot feest!