Meester Richard 40 jaar onderwijs

 


Op vrijdag 2 juni was het groot feest op de Verburch-hof in Poeldijk. De directeur van de school, meester Richard de Graaff, werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 40-jarig onderwijsjubileum. In het geheim waren kinderen en leerkrachten al een tijdje bezig met de voorbereidingen voor deze dag. 

In het begin van de week ging hij nietsvermoedend naar zijn werk en stapte vol verbazing zijn feestelijk versierde kantoor binnen. Op de deur hing een brief met de mededeling dat hij elke dag met een leuke activiteit verrast zou worden. Het werd een week vol activiteiten en verwennerijen. Op vrijdag was het hoogtepunt. Al vroeg was een aantal collega's opgestaan en met een versierd busje naar zijn woonplaats gegaan om de jubilaris een champagneontbijt te bezorgen. Na het ontbijt werd hij naar school gereden, waar alle kinderen hem stonden op te wachten. Over de rode loper kwam hij de school binnen, terwijl de kinderen hem enthousiast toegezongen. Daarna ging het feest verder in de gymzaal, want elke groep had speciaal voor hem iets ingestudeerd. Bij een jubileum hoort natuurlijk een traktatie. Elk kind kreeg een heerlijk ijsje dat persoonlijk door de jubilaris geschept werd. 

Met zoveel festiviteiten vloog de dag voor iedereen voorbij. Meester Richard kan terug kijken op een zeer geslaagde dag.