Verburch-hof

Week van de Lentekriebels

Als school zijn we verplicht aandacht te besteden aan seksuele vorming. Het staat in de kerndoelen van het basisonderwijs. Kerndoelen geven aan wat de leerlingen moeten kennen en kunnen. 

Wij hebben er als school voor gekozen om mee te doen aan de Week van de Lentekriebels. Tijdens deze nationale projectweek zullen we in de groepen 1 t/m 8 aandacht besteden aan weerbaarheid, relationele en seksuele vorming. We geven de lessen aan de hand van de digitale methode “kriebels in je buik”. De lessen sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen. Met deze lessen leren de kinderen respect te hebben voor anderen én voor zichzelf. 

De officiële projectweek is van 16 t/m 20 maart, maar als school zijn we vrij om de lessen eerder of later te geven. Het is voor u als ouder fijn om te weten waar de lessen over gaan, zodat u hierover met uw zoon/dochter in gesprek kunt gaan of voorbereid bent op vragen die eventueel kunnen komen. In de info-mail die u van de leerkracht(en) van uw zoon/dochter krijgt, zal binnenkort beschreven staan waar de lessen van de betreffende jaargroep over gaan. 

Wilt u meer informatie? Kijkt u dan eens op de site van Week van de Lentekriebels