Verburch-hof

Wat een talenten

© Gruffalo's op de Verburch-hof

De kinderen keken er enorm naar uit om op dinsdag 12 april te laten zien wat ze de afgelopen vijf weken

allemaal hadden geleerd tijdens de cultuureducatielessen op WSKO de Verburch-hof.  De kinderen hadden zelf de keus welke lessencyclus ze wilden volgen.

 

Het aanbod liep enorm uiteen. Zo werden er lessen gegeven in  toneelspelen, acrogym, dichten, houtbewerking, haken, macramé, de geschiedenis van Poeldijk en Vincent van Gogh. Er zijn ook groepen op excursie geweest naar de Waterkering en het Westlands museum. De afsluiting van de keuzelessen begon in het atrium. Er werd gestart met een stoere acrodans.

 

Wat een capriolen haalden de kinderen uit! Vervolgens liet? een aantal kleuters zien dat ze er als Gruffalo wel heel griezelig uitzagen. Eén groep leerlingen maakte muziek met boomwhackers en er werd een toneelstukstuk over een draak en een reus opgevoerd.

 

Na alle voorstellingen veranderde de school in een groot museum. De kinderen mochten vrij rondlopen en in de groepen kijken wat er allemaal gemaakt was. Wat was het leuk om te zien hoeveel aandacht de kinderen hadden voor elkaars kunstwerken! Na de meivakantie start de volgende ronde van de lessen, de kinderen kijken er nu al naar uit!