Verburch-hof

WSKO Brede School Westhof doet mee aan NLdoet

WSKO Brede School Westhof doet mee aan NLdoet

NL Doet - Verburch-hof

Op vrijdag 20 maart was het zover. Het Oranje Fonds organiseerde voor de elfde keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Zo ook op de WSKO Brede school Westhof in Poeldijk. Daar gingen ze aan de slag om de schooltuintjes aan te leggen.
Diverse vrijwilligers kwamen helpen bij het afgraven van een gedeelte van de speelplaats, waarna er tuingrond aangebracht werd. Er zijn picknicktafels in elkaar gezet en diverse fruitboompjes geplant. Het was een hele klus! Gelukkig werd er goed voor de vrijwilligers gezorgd en kregen ze een heerlijke lunch aangeboden. De school is blij, want op deze manier maken vele handen licht werk.
Niet alleen NLDoet heeft bijgedragen aan het tot stand komen van de schooltuintjes. Ook heeft de school subsidie ontvangen van Fonds Westland, Het Rabobank fonds en van Smallsteps.
De kinderen zijn inmiddels gestart met het in de klassen voorzaaien van allerlei groente- en fruitsoorten, zodat na de IJsheiligen de schooltuinen echt in gebruik genomen kunnen worden. De kinderen verheugen zich op hun eerste oogst, om er daarna iets lekkers van te maken. Leren door doen, mooier kan het niet!
De school bedankt iedereen die meegeholpen heeft!