Verburch-hof

Succesvolle groenmarkt op WSKO Brede School Westhof

WSKO Brede School Westhof hoopt binnenkort een moestuin te realiseren voor de kinderen van de school. Dit gebeurt in samenwerking met kinderdagverblijf Smallsteps die eveneens in het gebouw gevestigd is.  Via dit groenproject wil men de kinderen meer in aanraking brengen met de natuur en daar interessante lessen aan koppelen.  Over een paar maanden mogen ze zelf zaaien, poten en de moestuin onderhouden. Hopelijk met een goed resultaat, want wat is leuker dan zelf je fruit en verse groenten te oogsten!

 

Het hele project moet natuurlijk gefinancierd worden en de Brede School is daarom op zoek gegaan naar sponsors. Inmiddels kan ze op de steun rekenen van Fonds Westland, de Rabobank en NL Doet. Ook heeft het moestuinproject van partner Smallsteps Kinderopvang een flinke donatie ontvangen.

 

Op 18 februari werd in het atrium van Brede School Westhof een gezellige groenmarkt georganiseerd. Natuurlijk was er koffie, thee en warme chocolademelk. En er waren heerlijke zelfgebakken stukken taart, cake e.d. te koop. En natuurlijk hebben de kinderen ook hun handen uit de mouwen gestoken. Speciaal voor deze markt hebben ze artikelen gemaakt om te verkopen. Zo vonden allerlei zelfgemaakte zaadbollen, zaadpoppetjes, tuinborden, sneeuwpoppetjes, maar ook planten,  bloemen en zakjes kruiden hun weg naar de koper. Uiteindelijk werd een bedrag van bijna 2000,- bijeen gebracht.  Met dit prachtige bedrag is de school weer een stukje verder gekomen met de realisatie van het plan.

 

Nu is de school nog op zoek naar een passende naam voor de schooltuin. De kinderen hebben al hele bijzondere namen bedacht. Samen met de leerlingenraad van de school zal de definitieve naam gekozen worden. De school houdt u op de hoogte.

 

Bezoekers van de Groenmarkt