Verburch-hof

Start Kinderboekenweek ‘Raar maar waar!

Start Kinderboekenweek ‘Raar maar waar!

Op woensdag 7 oktober openden de studenten van ROC Mondriaan met maar liefst drie voorstellingen de Kinderboekenweek op Brede School Westhof. Elke voorstelling begon met een dans op het lied ‘Raar maar waar’.

Het begon met een voorstelling voor de onderbouw. Het verhaal ging over oom Diederik, een uitvinder. Hij maakte een robot die alles kan: luisteren, praten, werken en zelfs spelen. Fenna en Josse waren heel enthousiast en noemen de robot Rikko. Om beurten gaven zij hem een opdracht en Rikko deed alles wat zij wilden, maar soms nam Rikko de opdrachten iets te letterlijk en dat leverde hilarische situaties op voor de kinderen.

Daarna waren de middenbouw en de bovenbouw aan de beurt. Ditmaal zetten de studenten een prachtige spelshow neer, namelijk ‘De jongens tegen de meisjes’. Dit leverde natuurlijk een spannende strijd op. De kinderen moesten allerlei vragen beantwoorden over natuur en techniek en tussendoor werden er ook proefjes uitgevoerd, waarbij de kinderen moesten raden wat er ging gebeuren. De meisjes bleken dit keer iets slimmer te zijn dan de jongens, en gingen met de meeste punten naar huis.

De opening was het startsein voor allerlei leuke activiteiten in de groepen, waarbij natuur, wetenschap en techniek centraal zullen staan.