Verburch-hof

Stacey in de krant

https://www.ad.nl/westland/stacey-11-zet-zich-in-voor-pleegzorg-elk-kind-verdient-een-veilig-thuis~a6dcb894/

Tekst uit het AD, door Kristianne van Blanken:

 

Stacey (11) zet zich in voor pleegzorg: 'Elk kind verdient een veilig thuis'
Nog maar elf jaar is Stacey, maar nu al strijdt ze voor meer aandacht voor pleegzorg in Nederland. Dankzij haar prijkt er een groot spandoek aan het hek rond het plein van haar school in Poeldijk, met als doel dat toekomstige pleegouders zich melden.

 

Stacey zit sinds dit jaar op basisschool Verburch-hof, in groep zeven om precies te zijn. Intern begeleider Ellen Claassen, die in nauw contact staat met het meisje, vertelt dat Stacey nog maar negen maanden oud was toen zij in een pleeggezin werd opgenomen. ,,Inmiddels is ze door haar pleegouders geadopteerd'', legt Claassen uit over Stacey, die nu een fijne thuissituatie kent.

Zo'n fijne thuissituatie is niet vanzelfsprekend voor alle kinderen en dat zit Stacey dwars. ,,Ieder kind heeft een eigen plekje en een fijn thuis nodig. Dat is heel belangrijk'', benadrukt ze. Zelf heeft ze het bij haar pleeggezin 'heel gezellig'. Ze kwam terecht in een grote familie, waar ze ontzettend blij mee is.

Dit wenst ze iedereen toe en daarom besloot ze tot actie over te gaan. Ze begon met het onder de aandacht brengen van het probleem bij haar klasgenootjes, door een spreekbeurt voor hen te houden. Dit werd goed ontvangen en dus ging ze door.
Ruimte over
Stacey meldde haar school aan voor de actie 'Doneer je schoolhek' van Pleegzorg Nederland. De school kreeg twee grote spandoeken toegestuurd, waarvan inmiddels de tweede aan het hek bevestigd is. 'Dinand (6) zoekt een pleegouder die na schooltijd bij dit hek op hem wil wachten', is hierop te lezen.

Doel is om mensen die thuis plek hebben om een kind op te vangen, aan te spreken. ,,School is hier een uitgelezen plek voor, omdat hier veel ouders komen die de oproep kunnen lezen. Ouders die hun kinderen een veilige plek bieden en misschien nog ruimte over hebben'', legt Claassen uit. ,,Daarnaast krijgen kinderen op deze manier het besef dat een veilig thuis niet vanzelfsprekend is.''