Verburch-hof

Speelrijk

Het was een lang gekoesterde wens van de kleuterjuffen: een groot rijk ingericht kleuterlokaal, waar alle kleuters naar hartenlust konden spelen en leren. Het lokaal werd feestelijk geopend door Thijs en Tessie. Deze maakten er samen een dolle boel van. Er moest natuurlijk een lint doorgeknipt worden. De gekste scharen kwamen er aan te pas. Tot hilariteit van de kinderen zelfs een heggenschaar, maar uiteindelijk lukte het!
Daarna werd samen met de kinderen de naam bekend gemaakt: Speelrijk.
Aan deze dag ging een heleboel vooraf, want er werd lang nagedacht over de organisatie en de invulling van het lokaal. Het stond in ieder geval vast, dat er uitdagende hoeken moesten komen. Tijdens de vakantie vond een verbouwing plaats, waarbij twee tussenmuren verwijderd werden. Hierdoor ontstond een enorme ruimte.
Daarna gingen de juffen aan de slag met de inrichting. Er werden allemaal gebieden gecreëerd. In Kleurrijk kunnen de kleuters voortaan schilderen, kleuren en knutselen. In Fantasierijk zien we de speelhoek, het poppenhuis en de poppenkast terug. In Bouwrijk staat een kast vol blokken en in Vindingrijk een heleboel constructiemateriaal. In Taalrijk kunnen de kleuters languit lezen in de leestent, luisteren naar een verhaal en spelen met letters. In Rekenrijk is veel materiaal aanwezig om te tellen, maar de kinderen kunnen er ook wegen, meten en klokkijken.

De inrichting van het lokaal wordt per thema gewijzigd. Binnenkort start het thema 'familie' en dan zien we misschien opa en oma in Fantasierijk rondwandelen. Het belooft in ieder geval een bijzonder jaar te worden met veel nieuwe uitdagingen. Thijs en Tessie hebben er in ieder geval heel veel zin in!