Verburch-hof

Schoolvoetbaltoernooi

Schoolvoetbaltoernooi

Er moesten 5 wedstrijden afgewerkt worden van ieder 2 x 7,5 minuut. Onder een stralend zonnetje werd om 10.30 uur afgetrapt voor de eerste wedstrijd die direct in winst werd omgezet. Door de kenners werd wedstrijd nummer twee als zeer moeilijk bestempeld maar ook hier wisten onze meiden met 2-0 te winnen. We bleken de juiste opstelling te pakken te hebben en met steeds meer enthousiaste toeschouwers wisten we ook de derde wedstrijd te winnen.

Na de lunch kregen we het toch even moeilijk en konden we netaan een 0-0 uit het vuur slepen en dat betekende dat we de laatste wedstrijd echt moesten winnen om eerste te worden. De Verburch-hof tijgers sloegen keihard toe in de laatste wedstrijd, vlak voor tijd werd de 1-0 gemaakt en dat betekende dat we eerste waren geworden in de poule en ons geplaatst hadden voor de finale van het Westland Schoolvoetbal in Hoek van Holland. Voor zover bekend was dit de eerste keer in de geschiedenis van de Verburch-hof dat een meisjesteam zich plaatste voor de finale.

Woensdagmiddag 6 mei werd op sportcomplex HVC’10 in Hoek van Holland de finale afgewerkt. Zonder de vakantie vierende Isabel maar met de rest van het sterrenteam moest het gaan gebeuren. Helaas waren coaches Vince en Marcel verhinderd maar konden Juf Yvon en Ronald het overnemen. De wedstrijden werden 2 x 10 minuten met een flinke wind uit zee en af en toe een onweersbui. De eerste wedstrijd was een beetje zoeken naar de juiste vorm maar we haalden toch een 0-0 gelijkspel binnen. In de tweede wedstrijd lieten de meiden zien over veel veerkracht te beschikken, want na een 0-1 achterstand werd heel netjes met 2-1 gewonnen. Wedstrijd nummer drie moesten we aantreden tegen de grote favoriet. Dit was de beste wedstrijd van onze kant met een aantal goede kansen om op voorsprong te komen maar de voetbalwet “wie niet scoort, krijgt er een tegen” kwam uit en via een spaarzame uitval kregen we de 0-1 tegen en dit betekende de eerste nederlaag van het hele toernooi. De laatste wedstrijd wilden de meiden nog een keer schitteren maar dit liep iets anders. De meiden kwamen al snel met 2-0 achter en de tweede helft met een paar omzettingen gingen de meiden er nog een keer voor. De 2-1 viel terecht en snel en het was wachten op de gelijkmaker...helaas ondanks een aantal kansen wilde de bal er niet meer in. Dit betekende dat onze kanjers vijfde waren geworden van 26 basisscholen in Westland. Echt een prestatie om trots op te zijn, meiden!!!!