Verburch-hof Theater

Lieve verliefd

Al vroeg liep het atrium van onze school vol met peuters. Sommige hielden de hand van hun ouder stevig vast, want het is heel wat, als je voor de eerste keer in je leven naar een echte voorstelling gaat! De spanning werd gelukkig al gauw gebroken, toen Mies de Muis, Stef het Stekelvarken, tante Pollewop, Lieve het Lieveheersbeestje en Bas de Beer al dansend opkwamen bij het openingslied. Daarna lieten ze zich heerlijk meevoeren met het lenteachtige verhaal. Het was namelijk heerlijk weer en de dieren hadden allemaal last van lentekriebels! Tante Pollewop deed de voorjaarsschoonmaak, Bas de Beer was hartjeskoeken aan het bakken, Mies de Muis plukte tulpen en Stef het Stekelvarken kon zijn geluk niet op, want hij was verliefd op Lieve. Hij buitelde over het podium, zong uit volle borst, zorgde voor cadeautjes, maar Lieve had ondanks de aanwijzingen van iedereen niets in de gaten! Tijd voor de vrienden om in actie te komen! Bas de Beer bakte de allergrootste taart ooit en samen togen ze op naar het huis van Lieve. Bij het zien van de enorme taart en Stef smolt ze natuurlijk meteen! De peuters genoten van het moment, dat ze elkaar omhelsden. 'Kusje, kusje,' riep een peuter uit het publiek. Dat lieten de twee zich geen tweede keer zeggen. Daarna werd het tijd om afscheid te nemen, maar dat ging niet zonder een high-five, een foto en een dikke knuffel.  

 

 

https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P1012891-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P1012821-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P1012828-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P1012834-860-860.jpg
Bekijk het gehele fotoalbum

Verrassing

Sommige kinderen keken verbaasd op tijdens de voorstelling ‘Verrassing’. Dit keer deed een nieuwe speler zijn intrede en deze had toch wel veel weg van Richard de Graaff, de directeur van onze school. Deze laatste speelde een gastrol in ons theater. Deze rol was een cadeautje voor zijn verjaardag. Al jaren is hij een van onze grootste fans geniet hij van de vrolijke voorstellingen. Hij had al heel lang een stiekeme wens, namelijk een keertje meedoen!
Speciaal voor hem werd een verhaal bedacht, waarin hij burgemeester Boris Bosuil speelt. Een uil, die oog heeft voor alles wat speelt in het bos. Geschreven met een knipoog naar het drukke leven van een directeur op een basisschool. Ook deze burgemeester had het ontzettend druk. Zijn agenda was zo vol, dat hij zelfs besloten had om zijn verjaardag maar een jaartje over te slaan. Daar gingen de dieren natuurlijk een stokje voor steken. Zij smeedden samen een plannetje om hem te verrassen.
Wat werd hij in het zonnetje gezet! De boel werd versierd en er werden verjaardagsliedjes voor hem gezongen. Als klap op de vuurpijl kreeg hij een prachtige foto van het theatergezelschap. Het werd voor hem een dag om nooit te vergeten!

 

https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/PA161589-(2)-cr-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/PA161379-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/PA161404-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/PA161450-(2)-860-860.jpg
Bekijk het gehele fotoalbum

Storm in Bosrijk

Al vroeg liep op 11 maart het atrium vol met peuters. Sommige hielden de hand van hun ouder stevig vast, want het is heel wat als je voor de eerste keer in je leven naar een echte voorstelling gaat! De spanning werd gelukkig al gauw gebroken toen Mies de Muis, Stef het Stekelvarken, tante Pollewop, Lieve het lieveheersbeestje en Bas de Beer al dansend opkwamen bij het openingslied. Daarna lieten ze zich heerlijk meevoeren met het stormachtige verhaal.
Het weer was namelijk bar en boos in Bosrijk en Mies de Muis voelde zich maar wat ellendig. Door de storm was haar dak beschadigd en zij was vreselijk bang. Samen met de andere dieren zocht ze haar toevlucht tot Tante Pollewop, die ze uitnodigde voor een gezellige logeerpartij. Dat werd natuurlijk een dolle boel, want niemand was van plan om te gaan slapen!
De volgende ochtend was de storm gaan liggen en werd het tijd om naar huis te gaan. Ook voor de peuters. Als presentje kregen ze van de spelers een klein doosje met krentjes met daarop de beeltenis van hun helden.

 

https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P3110506-(2)-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P3110437-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P3110454-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P3110500-860-860.jpg
Bekijk het gehele fotoalbum

Speurders gezocht!

Onze kinderen hadden zich er zo op verheugd: De voorstelling van het Verburch-hoftheater. Deze zou deze maand een extra feestelijk tintje krijgen?vanwege het 10-jarig bestaan van de theatergroep. Vanwege de coronacrises wordt deze voorlopig uitgesteld.?

Voor de kinderen is dit natuurlijk heel spijtig en om hen niet teleur te stellen zijn we op zoek gegaan naar een leuk alternatief.?

De kinderen worden uitgenodigd voor de ‘Beestenboelspeurtocht'.?Tijdens deze?tocht,?die leidt door onze?Poeldijkse?dorpskern,?kunnen de kinderen op zoek naar foto's van Bas de Beer, tante Pollewop, Mies de Muis, Lieve het Lieveheersbeestje, Stef het Stekelvarken en Django de Adelaar. Op het turfformulier kunnen de kinderen turven hoe vaak ze een van de dierenvrienden tegen komen. U kunt het formulier vinden in de hal van de school. Ook een poster voor uw raam is in de hal van de school te vinden. We zijn benieuwd of de kinderen alle dieren kunnen vinden.

Tot slot: Het is natuurlijk heerlijk om met uw kind op deze wijze een ommetje te maken. Denkt u alstublieft wel aan de regels van het R.I.V.M. Veel plezier toegewenst!?

 

?

 

 

Help, corona in Bosrijk!

De kinderen van de onderbouw van de Verburch-hof werden dinsdag 10 november blij verrast met een theatervoorstelling. Heel bijzonder in een tijd, waarin zelfs voor kinderen niet veel mogelijk is. In het verhaal wordt op een begrijpelijke en luchtige manier uitgelegd wat corona is en hoe je omgaat met de maatregelen. 
Bas de Beer was lange tijd weg geweest en bij zijn terugkeer was alles veranderd in Bosrijk. Wat was iedereen afstandelijk! Hij begreep er helemaal niets van. Tante Pollewop poetste haar huis of haar leven ervan afhing. Lieve het Lieveheersbeestje was in quarantaine, omdat ze verkouden was en Stef het Stekelvarken had echt een vreselijk humeur. Van leuke feestjes en gezelligheid was helemaal geen sprake meer. Bas besloot daar snel verandering in te brengen. Samen met het publiek en Mies de Muis bedacht hij een plan. De kinderen hoefden immers helemaal geen afstand te houden! Alle dieren werden opgetrommeld en vanuit hun deuropening genoten zij van twee geweldige optredens van Jordan, Sheromy, Nine, Fenne en Esmée.

https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/PB109100-cr1-860-860.JPG
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/PB109076-860-860.JPG
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/PB109075-860-860.JPG
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/PB109078-860-860.JPG
Bekijk het gehele fotoalbum