Verburch-hof Theater

Storm in Bosrijk

Op 27 september liep het atrium al vroeg vol met peuters. Sommige hielden de hand van hun ouder stevig vast, want het is heel wat als je voor de eerste keer in je leven naar een echte voorstelling gaat! De spanning werd gelukkig al gauw gebroken toen Mies de Muis, Stef het Stekelvarken, tante Pollewop, Lieve het lieveheersbeestje en Bas de Beer al dansend opkwamen bij het openingslied. Daarna lieten ze zich heerlijk meevoeren met het stormachtige verhaal. Het weer was namelijk bar en boos in Bosrijk en Mies de Muis voelde zich maar wat ellendig. Door de storm was haar dak beschadigd en zij was vreselijk bang. Samen met de andere dieren zocht ze haar toevlucht tot Tante Pollewop, die ze uitnodigde voor een gezellige logeerpartij. Dat werd natuurlijk een dolle boel, want niemand was van plan om te gaan slapen! De volgende ochtend was de storm gaan liggen en werd het tijd om op te ruimen. Het huis van tante werd tijdens het schoonmaaklied flink geschrobd en gepoetst en zag er weer uit als een zonnetje. Daarna werd voor de peuters tijd om afscheid te nemen, maar dat ging niet zonder een high-five, een dikke knuffel en zelfs hier en daar een zoen!

https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/Mies-en-Lieve-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P9280424-860-860.JPG
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P9280432(2)-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P9280433-860-860.JPG
Bekijk het gehele fotoalbum

Sneeuw in Bosrijk

Verbaasd komen de peuters met hun ouders en grootouders het atrium binnen. Het podium is ditmaal omgetoverd tot een groot sneeuwlandschap. Om helemaal in de winterse sfeer te komen, wordt de voorstelling geopend met een sneeuwdans uitgevoerd door vier meisjes uit groep 8. Tot verbazing van de peuters vallen er een heleboel sneeuwvlokjes en daarmee begint de voorstelling.

 

Het begint steeds harder te sneeuwen, als Lieve het Lieveheersbeestje de deur uitstapt. Tot haar grote schrik is de winter al begonnen. Ze hangt een groot bord op haar deur met ‘Niet storen!’ en begint snel aan haar winterslaap. Veel rust krijgt ze echter niet, want al snel staat Mies de Muis op de stoep met de vraag om sneeuwballen te gooien. Geïrriteerd stuurt ze haar weg. Ondertussen maakt Bas de Beer de lievelingssoep van Tante Pollewop en is Stef het Stekelvarken in de weer met zijn snowboard om een geweldige sprong te maken. Zijn capriolen pakken totaal verkeerd uit en hij belandt languit in de sneeuw. Django, de Adelaar ziet gelukkig alles gebeuren en waarschuwt Lieve, die daardoor alweer wakker gemaakt wordt. Al met al blijkt het allemaal ontzettend mee te vallen en Stef laat zich uitgebreid door haar vertroetelen. Zij heeft meteen door, dat hij zich de hele tijd aanstelt en neemt hem goed in de maling. Ze verbindt hem tot hilariteit van de kinderen zodanig met verband, dat hij geen boe of bah meer zeggen kan!

Als iedereen uitgelachen is, is er toch wel wat medelijden. Vooral, omdat hij hierdoor niet kan genieten van de overheerlijke erwtensoep van Bas de Beer. Voorzichtig wordt het verband losgemaakt en samen genieten de vrienden van de maaltijd.

Tot slot mogen de peuters meedansen met de sneeuwdans en daarna wordt het echt tijd om afscheid te nemen.

 

Klaar voor de start

Op 11 april was er weer een voorstelling van het Verburch-hoftheater. Stef het Stekelvarken had besloten om een hardloopwedstrijd te organiseren. Alle dieren uit Bosrijk moesten van hem meedoen, maar niet iedereen had daar zoveel zin in. Vooral Bas de Beer had zo zijn bedenkingen, want hij had helemaal geen goede conditie. Toen bedacht hij stiekem een plannetje om toch te winnen. Dat viel helaas niet bij iedereen in goede aarde. Zelfs bij de peuters en kleuters niet, want eerlijkheid duurt toch altijd het langst!

 

https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P4122227-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P4122222-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P4122239-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P4122246-860-860.jpg
Bekijk het gehele fotoalbum

Vrienden voor altijd

Weer een geweldige voorstelling op onze school

Op woensdag 10 oktober was er weer een voorstelling in het atrium van onze school. In het voorprogramma was een prachtige dansshow te zien van Luna, Stacey, Daan, Guy, July en Noa uit groep 8. Een gastklas uit ’s Gravenzande mocht ook meegenieten van de vrolijke voorstelling. Tante Pollewop nodigde alle dieren uit Bosrijk uit voor een groot feest. Stef het Stekelvarken mocht de uitnodigingen rondbrengen. Naast Stef werden ook Mies de Muis, Django de Adelaar, Lieve het Lieveheersbeestje en natuurlijk Bas de beer uitgenodigd. Alleen … Bas de beer ontbrak! Hij was op wereldreis. Bas wilde namelijk wereld-kok worden en ging daarom naar Italië en Japan om pasta en sushi te leren koken. Zonder de lekkernijen van Bas de Beer kon het feestje natuurlijk niet doorgaan. Maar … gelukkig werd hij door Django gesignaleerd. Toen hij van het feest van tante Pollewop hoorde, wilde hij meteen naar huis om alsnog naar het feest te gaan. Op en naast de rode loper ontstond een groot feest en … natuurlijk dansten alle kinderen uit het publiek mee. Het was weer fantastisch en de toeschouwers genoten van de geweldige toneelspelers.

https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/PA111059-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/PA110951-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/PA110976-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/20181010_101416-860-860.jpg
Bekijk het gehele fotoalbum

Kerst met Mies de Muis

Op woensdag 12 decemeber genoten de kinderen van een fantastische voorstelling opgevoerd door de leerkrachten Marja, Wendy, Yvonne, Margaret en een moeder, Lida. Ze speelden: Tante Pollewop, Stef het Stekelvarken, Bas de Beer, Lieve het Lieveheersbeestje en Mies de Muis. Vooraf speelden Keith uit groep 8 en Filou uit groep 4 kerstliedjes op de piano. Daarna zagen de kinderen elk dier in Bosrijk druk bezig met de voorbereidingen van het kerstfeest. Tante Pollewop was aan het schoonmaken. Stef het Stekelvarken bracht kerstkaarten rond. Bas de Beer bakte een heerlijke chocoladetaart en Mies de Muis versierde haar kerstboom. Toen Lieve het lieveheersbeestje alle dieren ophaalde om kerstfeest te vieren, bleek dat ze Mies de Muis vergeten waren. Die zat alleen en verdrietig thuis. Snel werd ze er bijgehaald en konden ze met z'n alleen proosten op een gezellig kerstfeest. Want Kerstfeest vieren doe je niet alleen!

 Foto's: fredleeflangdesign.nl

https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/12-dec-2018---11-Peutervoorstelling-bij-Verburch-Hofschool-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/12-dec-2018---12-Peutervoorstelling-bij-Verburch-Hofschool-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/12-dec-2018---9-Peutervoorstelling-bij-Verburch-Hofschool-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/12-dec-2018---7-Peutervoorstelling-bij-Verburch-Hofschool-860-860.jpg
Bekijk het gehele fotoalbum