Verburch-hof Theater

Storm in Bosrijk

Op 27 september liep het atrium al vroeg vol met peuters. Sommige hielden de hand van hun ouder stevig vast, want het is heel wat als je voor de eerste keer in je leven naar een echte voorstelling gaat! De spanning werd gelukkig al gauw gebroken toen Mies de Muis, Stef het Stekelvarken, tante Pollewop, Lieve het lieveheersbeestje en Bas de Beer al dansend opkwamen bij het openingslied. Daarna lieten ze zich heerlijk meevoeren met het stormachtige verhaal. Het weer was namelijk bar en boos in Bosrijk en Mies de Muis voelde zich maar wat ellendig. Door de storm was haar dak beschadigd en zij was vreselijk bang. Samen met de andere dieren zocht ze haar toevlucht tot Tante Pollewop, die ze uitnodigde voor een gezellige logeerpartij. Dat werd natuurlijk een dolle boel, want niemand was van plan om te gaan slapen! De volgende ochtend was de storm gaan liggen en werd het tijd om op te ruimen. Het huis van tante werd tijdens het schoonmaaklied flink geschrobd en gepoetst en zag er weer uit als een zonnetje. Daarna werd voor de peuters tijd om afscheid te nemen, maar dat ging niet zonder een high-five, een dikke knuffel en zelfs hier en daar een zoen!

https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/Mies-en-Lieve-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P9280424-860-860.JPG
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P9280432(2)-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P9280433-860-860.JPG
Bekijk het gehele fotoalbum

Sneeuw in Bosrijk

Verbaasd komen de peuters met hun ouders en grootouders het atrium binnen. Het podium is ditmaal omgetoverd tot een groot sneeuwlandschap. Om helemaal in de winterse sfeer te komen, wordt de voorstelling geopend met een sneeuwdans uitgevoerd door vier meisjes uit groep 8. Tot verbazing van de peuters vallen er een heleboel sneeuwvlokjes en daarmee begint de voorstelling.

 

Het begint steeds harder te sneeuwen, als Lieve het Lieveheersbeestje de deur uitstapt. Tot haar grote schrik is de winter al begonnen. Ze hangt een groot bord op haar deur met ‘Niet storen!’ en begint snel aan haar winterslaap. Veel rust krijgt ze echter niet, want al snel staat Mies de Muis op de stoep met de vraag om sneeuwballen te gooien. Geïrriteerd stuurt ze haar weg. Ondertussen maakt Bas de Beer de lievelingssoep van Tante Pollewop en is Stef het Stekelvarken in de weer met zijn snowboard om een geweldige sprong te maken. Zijn capriolen pakken totaal verkeerd uit en hij belandt languit in de sneeuw. Django, de Adelaar ziet gelukkig alles gebeuren en waarschuwt Lieve, die daardoor alweer wakker gemaakt wordt. Al met al blijkt het allemaal ontzettend mee te vallen en Stef laat zich uitgebreid door haar vertroetelen. Zij heeft meteen door, dat hij zich de hele tijd aanstelt en neemt hem goed in de maling. Ze verbindt hem tot hilariteit van de kinderen zodanig met verband, dat hij geen boe of bah meer zeggen kan!

Als iedereen uitgelachen is, is er toch wel wat medelijden. Vooral, omdat hij hierdoor niet kan genieten van de overheerlijke erwtensoep van Bas de Beer. Voorzichtig wordt het verband losgemaakt en samen genieten de vrienden van de maaltijd.

Tot slot mogen de peuters meedansen met de sneeuwdans en daarna wordt het echt tijd om afscheid te nemen.

 

Klaar voor de start

Op 11 april was er weer een voorstelling van het Verburch-hoftheater. Stef het Stekelvarken had besloten om een hardloopwedstrijd te organiseren. Alle dieren uit Bosrijk moesten van hem meedoen, maar niet iedereen had daar zoveel zin in. Vooral Bas de Beer had zo zijn bedenkingen, want hij had helemaal geen goede conditie. Toen bedacht hij stiekem een plannetje om toch te winnen. Dat viel helaas niet bij iedereen in goede aarde. Zelfs bij de peuters en kleuters niet, want eerlijkheid duurt toch altijd het langst!

 

https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P4122227-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P4122222-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P4122239-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P4122246-860-860.jpg
Bekijk het gehele fotoalbum