PlusRijk

Bouw! Tutorlezen

Bij ons op school vinden we het leesonderwijs zeer belangrijk en daarom hebben wij het programma Bouw! aangeschaft voor kinderen die het lezen (waarschijnlijk) moeilijk vinden.

Bouw! is het unieke computergestuurde interventieprogramma waarmee leesproblemen bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4 kunnen worden voorkomen.

Vanaf augustus 2018 nemen leeskinderen uit de groepen 3 en 4 deel aan dit programma en vanaf 1 maart nemen ook kinderen uit groep 2 deel aan dit programma. Het kind leert, de tutor stuurt en de computer wijst de weg.

Op school fungeren kinderen uit groep 7 en 8 drie keer per week ( maandag, woensdag en vrijdag van 8.30u.tot 8.45u. ) Thuis moet het dan nog 2 keer per week geoefend worden om tot het optimale resultaat te komen. Ouders, grootouders, oudere leerlingen of vrijwilligers kunnen daarbij als tutor fungeren.  

Over Bouw!

- wetenschappelijk bewezen effectief interventieprogramma
- ruim 60% minder leerlingen met leesproblemen en dyslexie
- is onafhankelijk naast andere leesmethodes te gebruiken
- voorkomt onnodige doorverwijzing naar de (vergoede) zorg
- scholen die met Bouw! werken voldoen aan de eisen van zorgniveau 3 voor doorverwijzing naar diagnostiek dyslexie (bron: Masterplan Dyslexie en Kwaliteitsinstituut Dyslexie).
- Bouw! werkt ook op IPad


Meer informatie vindt u op https://www.lexima.nl/dyslexiesoftware/bouw

 

Bekijk het gehele fotoalbum

Ralfi-lezen

Door een aantal kinderen van de groepen 6 wordt 4x per week Ralfi-gelezen. De eerste twee keer vindt plaats in PlusRijk. De andere twee keer doen de kinderen in de klas onder belelding van de stagiaire.’

Technisch lezen met groep 4a en 4b

Op maandag met de bakkaarten. “Voor, koor en doorlezen”. 

Op dinsdag duo-lezen.

Begrijpend lezen met de groepen 6

Door middel van PlusRijk krijgen de kinderen van de groepen 6 op 4 niveau’s instructie.