CultuurRijk

Keuzemenu

© Cultuurrijk

In blokken van zes weken volgen de kinderen groepsdoorbroken lessen op allerlei gebied; kunst, cultureel erfgoed en literatuur. Kinderen kunnen kiezen uit verschillende lessen over muziek, een schilder, zagen, kaarten maken, een schrijver, textiele werkvormen....

Vijf lessen werken zij rond dit thema, de zesde les presenteren de kinderen aan elkaar wat ze gemaakt en geleerd hebben.

 

Een kleine impressie van de lessen

Presentatie

Dinsdag 12 april was het zover: de kinderen mochten aan de rest van de school laten zien wat zij geleerd hadden in vijf lessen cultuureducatie. De kinderen hebben genoten van optredens van onder andere theater, acrogym en muziek. Na de voorstelling in het atrium mochten de kinderen zelf langs de groepen lopen om de kunstwerken van de andere kinderen te bekijken. Wat hebben de kinderen veel geleerd en hard gewerkt!

Lessen Cultuurrijk

De kinderen kijken er wekelijks naar uit. Verschillende disciplines komen aan bod: fotograferen, beton bewerken, slagwerk, figuurzagen, trapolinespringen, naaien, hoeden maken, bruggen bouwen en nog veel meer!

Presentatie Cultuurrijk

Trots toonden de kinderen op 9 november wat ze geleerd hadden tijdens de cultuureducatielessen. Ook de ouders waren uitgenodigd om de talenten van hun kind te bewonderen! Er wordt nu al uitgekeken naar de nieuwe lessen die na de kerstvakantie van start gaan!

Afsluiting Cultuurrijk

https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/PB107132-860-860.JPG
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/PB107178---Copy-860-860.JPG
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/PB107133-860-860.JPG
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/PB107123-860-860.JPG
Bekijk het gehele fotoalbum

Trommelen op rommel

Klinkende voorstelling van 'de Vuilnismannen' in het atrium van onze school! Trommelen op rommel, ofwel op vuilnisbakken en emmers en de kinderen trommelden gezellig mee!
Het was de tevens de opening van een nieuwe ronde van Cultuurrijk. Vrijdag 18 januari starten we met het thema 'Kunst'.

https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P1092015-(2)-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P1092024-(2)-860-860.jpg
Bekijk het gehele fotoalbum