Verburch-hof

Poeldijk dorp op WSKO Verburch Hof

beroepen

Op school werken de groepen 1 tot en met 4 deze periode met het thema beroepen. In SpeelRijk (ons speellokaal), hebben wij Poeldijk 'nagemaakt'. In SpeelRijk kun je naar de kapper, naar school, naar de bouwplaats, etc.

De groepen 1-2 hadden op woensdag 6 februari een ontdekcircuit waarbij ze in aanraking kwamen met verschillende beroepen. Er was een wetenschappelijk onderzoeker aanwezig die samen met de kinderen een hoofdluis onder de microscoop ging bekijken. Als dierenverzorger krijg je ook te maken met slangen. Daarom was er ook een echte slang op school. Er waren best veel durfals die de slang aan durfden te raken! Er was een vader, die bij justitie werkt, op school met een echte boevenwagen! Als nagelstyliste hebben de kinderen elkaars hand gemasseerd en ook nog nagels gelakt. Natuurlijk mocht het beroep van tuinder niet ontbreken. De kinderen mochten allemaal een boon zaaien. Nu maar wachten of het opkomt.

De groepen 3 en 4 gingen deze ochtend op excursie naar verschillende beroepen in Poeldijk. Een groep ging naar de Terwebloem. De kinderen hebben met de bewoners van de Terwebloem een boekje gelezen en een schrijfblad geschreven. Een groep ging naar Keurslager Marco van der Hout. De kinderen kregen een schort om, een haarnetje op en handschoenen aan. Als echte slagers gingen de kinderen hamburgers maken, die ze ook mee naar huis mochten nemen. De andere groepen gingen naar de Jumbo. De kinderen hebben gezien hoe de boodschappen binnenkomen met de vrachtwagen en in de winkel komen te liggen. Wij willen alle mensen bedanken voor de gastvrijheid! Wij hebben veel geleerd over de verschillende beroepen in Poeldijk en een gezellige ochtend gehad!