Verburch-hof

ICT

Google Reference School

 

 

 

 

Wij zijn trots op ons label ‘Google Reference School’ waarmee we de erkenning hebben gekregen voor de positieve manier van het geven van “digitaal toekomstgericht” onderwijs. Met behulp van Chromebooks en Google Apps geven we invulling aan nieuwe vaardigheden en leren wij de kinderen samenwerken en delen in een online netwerk.

G Suite for Education wordt gebruikt op alle WSKO-scholen waarbij we het beheer in eigen hand hebben. Op iedere school is een gecertificeerde Google Educator ICT-coördinator werkzaam. Door de Google Apps te gebruiken, delen we meer en maken we meer gebruik van elkaars kwaliteiten.

We hebben een trainingsprogramma ontwikkeld voor leerkrachten en kinderen. De docenten hebben geleerd om de Google Apps te gebruiken en deze in meer of mindere mate te integreren binnen het dagelijkse onderwijs.  

Met ‘Google Skills for kids’ hebben we een zelfsturend trainingsprogramma ontwikkeld met youtube-tutorials waarmee ze in hun eigen tempo Google Drive, Docs, Presentaties, Classroom en de zoekmachine leren gebruiken.

WIlt u meer informatie, dan kunt u mailen naar: beheer@wsko.eu

 

Google Apps

Dit zijn de Google apps die wij als school momenteel gebruiken:

Digitale schoolborden

Alle groepen maken sinds onze intrek in dit gebouw, gebruik van digitale schoolborden. Deze hangen aan de muur en zijn verbonden met de computer van de leerkracht. 

Bij veel lessen wordt het bord ingezet.

Sinds september 2017 hebben we ook een nieuw bord met touchscreen, een reuze tablet dus eigenlijk. Deze is verrijdbaar en kantelbaar, waardoor er ook met meerdere kinderen tegelijk op gewerkt kan worden met behulp van prowise. Dat gaan we met elkaar ontdekken.

 

Sinds januari 2019 heeft elke klas een bord met touchscreen in de groep. Dit bord is in hoogte verstelbaar.

© Verburch-hof Poeldijk

Chromebooks

© Verburch-hof Poeldijk - spelling op een chromebook

Wij maken op school gebruik van Chromebooks.

Sinds schooljaar 2017-2018 hebben we de beschikking over twee karren met chromebooks, waardoor er twee groepen tegelijk aan de slag kunnen gaan. Sinds 201-2019 zijn dat er 3.

Het voordeel van een chromebook is dat het een handzaam apparaat is, snel opgeladen en hij blijft ook lang opgeladen. Op een chromebook zelf wordt namelijk niets opgeslagen, alles staat in de cloud. Binnen 8 seconden is een chromebook doorgaans opgestart, je kunt dus snel beginnen.

Vanaf groep 4 krijgen de kinderen een eigen school-google account met een wachtwoord. Ze leren hoe ze zelf in moeten loggen en maken kennis met de apps die google ons biedt. Ook maken we gebruik van gynzy, waar de kinderen veel in kunnen oefenen.

Schooljaar 2017-2018 testen we aan het eind van het jaar verwerkingsstof van Gynzy uit: niet meer in je werkboek sommen maken, maar op een chromebook. In 2018-2019 testen we snappet, zodat we straks een goede keuze kunnen maken.