Verburch-hof

ICT

Digitale schoolborden

Alle groepen maken sinds onze intrek in dit gebouw, gebruik van digitale schoolborden. Deze hangen aan de muur en zijn verbonden met de computer van de leerkracht. 

Bij veel lessen wordt het bord ingezet.

Sinds september 2017 hebben we ook een nieuw bord met touchscreen, een reuze tablet dus eigenlijk. Deze is verrijdbaar en kantelbaar, waardoor er ook met meerdere kinderen tegelijk op gewerkt kan worden met behulp van prowise. Dat gaan we met elkaar ontdekken.

© Verburch-hof Poeldijk

Chromebooks

© Verburch-hof Poeldijk - spelling op een chromebook

Wij maken op school gebruik van Chromebooks.

Sinds schooljaar 2017-2018 hebben we de beschikking over twee karren met chromebooks, waardoor er twee groepen tegelijk aan de slag kunnen gaan.

Het voordeel van een chromebook is dat het een handzaam apparaat is, snel opgeladen en hij blijft ook lang opgeladen. Op een chromebook zelf wordt namelijk niets opgeslagen, alles staat in de cloud. Binnen 8 seconden is een chromebook doorgaans opgestart, je kunt dus snel beginnen.

Vanaf groep 4 krijgen de kinderen een eigen school-google account met een wachtwoord. Ze leren hoe ze zelf in moeten loggen en maken kennis met de apps die google ons biedt. Ook maken we gebruik van gynzy, waar de kinderen veel in kunnen oefenen.

Schooljaar 2017-2018 testen we aan het eind van het jaar verwerkingsstof van Gynzy uit: niet meer in je werkboek sommen maken, maar op een chromebook.