Verburch-hof

Opening Legorijk

Na SpeelRijk, BreinRijk en GroenRijk is onze school weer een 'Rijk' rijker. Op 10 april is onder toeziend oog van Jos van de Ende (directeur WSKO) en Paul Steyn van het S.O.B. (samenwerking Onderwijs Bedrijven Westland) LegoRijk geopend. Een aantal leerlingen van groep 8 deed een robotdans en tijdens de opening was er een legodemonstratie. Jet en Syb van de kleuterbouw hielpen Paul Steyn een handje mee om het lint door te knippen en daarmee was de opening een feit.

Opening Legorijk

Na maandenlange voorbereiding is onder toeziend oog van onze leerlingen het LegoRijk geopend.

Dit is een lokaal waar kinderen al bouwend en programmerend op speelse wijze hun ruimtelijke en technische inzicht ontwikkelen. 

Het LegoRijk is een stoer lokaal met een opengewerkt plafond en industriële lampen. Er staan kasten vol Lego Techniek en in hoogte verstelbare tafels. Namens SOB (samenwerking Onderwijs Bedrijven Westland) vertelde Paul Steijn over het belang van het vak techniek op de basisschool. 

Ook gaf hij aan dat hij verwachtte dat de leerlingen van WSKO "Verburch-hof" volgend schooljaar zullen deelnemen aan de First LegoLeague, een wereldwijde wedstrijd die jongeren uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken.

Tijdens de opening voerden leerlingen een passende techno Dance uit. Andere leerlingen demonstreerden ondertussen een aantal mogelijkheden van Lego.

 

https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P4112182-(1)-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P4112157-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P4112160-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/P4112167-860-860.jpg
Bekijk het gehele fotoalbum