Verburch-hof

ONGEKENDE BELANGSTELLING UIT NEDERLAND VOOR FOTO

De belangstelling voor en reacties op de foto van mijn leerlingen van klas 5 van TJS hebben mijn stoutste verwachtingen ver overtroffen. Op Facebook en Email is nu al tussen de 1.500 en 2.000 keer officieel gekeken. Eerst snapte ik er niets van, maar geleidelijk werd de reden voor de aandacht duidelijker. Na de berichten over het gevaar van Al Shabaab, de extra bewaking voor de school enz. zagen velen van u, dat de kinderen Tamani als een veilige haven ervaren. Zij hoeven niet voortdurend spanning te voelen en kunnen ondanks alles ongecompliceerd plezier hebben.
Deze keer stuur ik wat foto’s door van de nieuwe “fishpond” , de bebouwing van de shamba / akker en werkzaamheden voor de afwerking van vleugel 3 van Tamani Junior School.
De opening van de derde vleugel zal in januari 2016 plaats vinden. Er zal naast de gewone leslokalen eveneens een computerruimte ingericht worden. Dat zal dan de eerste in het kustgebied van Kenia worden. We hebben inmiddels 6 laptops en zouden er graag nog een aantal bij willen hebben. We kopen ze in Nederland, omdat er in Kenia een te groot risico is, dat ze niet origineel zijn. Tweede hands laptops uit Nederland invoeren is geen optie i.v.m. invoerrechten.
De legerautoriteiten hebben ons aangeraden om op Farmers’ Court en Tamani Junior School beveiligingscamera’s te installeren. Er is een bedrijf in Nairobi, die hiervoor een plan gaat opstellen.

Ik vraag zelden om financiële steun via email en Facebook, maar deze keer maak ik daar een uitzondering op. Indien u ons wilt helpen met de aanschaf van de laptops en / of de beveiligingscamera’s houden we ons aanbevolen. Meer gegevens over hoe dat kan, is hieronder beschikbaar.

Wim van den Burg
Projectleider
St. Ontwikkelingshulp Kenia rek. nr. NL32Rabo032.32.79.333
St. Tuko Pamoja voor Kenia rek. nr. NL56Rabo0147.406.552 (ANBI)
e-mail: wimkenya@kabelfoon.nl of wimkenya@gmail.com
Tel. Nederland (alleen tijdens verlof) 0174-416402
Tel. naar Kenia vanuit Nederland: 0900 1530 - 00 254 7 101 000 47# (Telediscount)
Tel. in Kenia: 07 - 101 000 47 (via Skype kan ook)
Website: www.wimvandenburg.nl
Facebook: www.facebook.com/WimvandenBurgKeniaProject
Contact in Nederland: Pedro Mostert (06-39112053 en pean@caiway.nl)