bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Verburch-hof
Nieuwsbrief 7

Een bijzonder jaar

Het schooljaar 2019-2020 zal de boeken in gaan als een zeer bijzonder schooljaar! We weten allemaal hoe heel Nederland gebukt ging (en deels nog gaat) onder het corona virus.

Zoals overal in de maatschappij, kon er ook op school niet meer "gewoon" gewerkt worden. 
Mooi te ervaren hoe creatief mensen zijn in een crisis. Dat geldt voor veel bedrijven en scholen, maar ook bij gezinnen thuis!
We hebben prachtige ontwikkelingen gezien op het gebied van thuisonderwijs, we hebben gezien hoe ouders/verzorgers met hun kind(eren) aan de slag gingen, hoe leerkrachten versneld ICT vaardigheden waar we een half jaar geleden nog niet aan moesten denken, heel snel onder de knie kregen en hebben ingezet.
Natuurlijk is de corona een ramp! Maar gelukkig zien we dat "we" niet bij de pakken gaan neerzitten en dat we andere wegen zoeken en vaak vinden.
Wij willen u allen, ouders/verzorgers en leerlingen, enorm bedanken voor jullie bijdrage de afgelopen maanden! En voor de vele blijken van waardering die wij mochten ontvangen. Deze periode heeft aangetoond dat school niet alleen een plaats is om te leren maar dat school ook een (scholen)gemeenschap is!
Wij wensen ouders/verzorgers en leerlingen een fijne en zonnige vakantie toe! Op naar een mooi schooljaar 2020-2021!
Namens het team WSKO Verburch-hof,
Richard de Graaff

Google Drive groep 8

Groep 8 gaat ons verlaten en laten daarbij veel mooie opdrachten op de chromebook achter.
Na 24 juli wordt het schoolaccount van de groep 8 leerlingen verwijderd. Tot die tijd kunnen zij nog bij hun gemaakte documenten. Wanneer uw zoon/dochter in groep 8 bepaalde documenten wil behouden, download deze dan van de drive. Deze documenten kunt u opslaan op bijvoorbeeld
uw eigen computer of USB stick. Voor vragen kunt u terecht bij de ICT-coördinatoren (Juf Tessa of Juf Bodine)

Dank jullie wel!!!!!

Ja dan is het echt zover. Een definitief afscheid staat voor de deur. Een afscheid na 39 jaar onderwijs waarvan 18 jaar voor de WSKO scholen (Gantelhof/Delta en de Verburch-hof).

Een heerlijke tijd waar ik met veel plezier op terug kijk en zal blijven kijken.
Jullie als ouders wil ik bedanken voor het vertrouwen, de fijne samenwerking en voor alle lieve briefjes, kaartjes en cadeautjes die ik afgelopen week heb mogen ontvangen. Heel ontroerend.

Samen hebben we veel kunnen bereiken voor en met jullie kinderen. De mooiste beloning is, als je voor die speciale leerling het verschil hebt kunnen maken, waardoor hij/zij weer met plezier naar school komt, lekker in haar/zijn vel zit en dus weer tot leren kan komen. Ik ben dankbaar dat ik veel van dit soort momentjes heb mogen meemaken.

Verder wil ik mijn collega's bedanken voor het geweldige afscheid dat ze me, samen met alle kinderen hebben bezorgd. In de laatste weken leek het elke dag wel een feestje!
Lieve mensen, ik wens jullie alle goeds. Ik ga jullie vreselijk missen, maar ik kijk ook uit naar alle nieuwe dingen die op mijn pad komen. Nogmaals dank jullie wel!
Liefs Ellen Claassen

Toetsen

Tijdens een schooljaar nemen wij methodentoetsen en twee keer per jaar de CITO toetsen af. (januari- mei) 

Zoals u weet zijn wij onderzoekschool voor DIA en nemen we ook dit jaar in de groepen 3-4-5-6-7-8 deze toetsen af.
Vanaf 2 juni zijn we volledig naar school gegaan en tot de zomervakantie kunnen we nog 6 weken onderwijs geven.
Deze tijd gebruiken we liever om onderwijs te geven dan toetsen te laten maken.
Daarom hebben we de volgende keuze gemaakt:
We nemen van CITO voor technisch lezen de DMT en indien nodig de AVI toetsen af.
We nemen de DIA toetsen af en niet de cito.
We nemen de methodentoetsen af.
Met de informatie uit de bovenstaande toetsen hebben we voldoende gegevens die we kunnen gebruiken als startmeting in het nieuwe schooljaar zonder dat we de kinderen moeten overladen met allerlei toetsen.

Dit bovenstaande geldt voor alle groepen behalve voor de groepen 7. Deze groepen maken naast DMT en eventueel AVI wel de citotoetsen (spelling, begrijpend lezen en rekenen) omdat deze gegevens mede nodig zijn voor het formuleren van het schooladvies. Deze gegevens (spelling, rekenen, begrijpend lezen) worden niet opgenomen in het rapport maar komen wel in Parnassys te staan.
De Entreetoets die normaal in mei-juni afgenomen wordt, is verplaatst naar het volgend schooljaar en zal voor de herfstvakantie afgenomen worden.

Een vreemd jaar voor een ieder maar op deze manier kunnen we weer een goede start maken in het nieuwe schooljaar.

Overstap van LOVS CITO naar Groeiwijzer DIA

Met ingang van het komend schooljaar zal de Verburch-hof, net zoals vele andere scholen van de WSKO, overstappen naar het leerlingvolgsysteem van de DIA.

We hebben al enkele jaren als onderzoeksschool de toetsen uitgeprobeerd en hebben als team besloten dat deze toetsen beter bij ons en onze visie passen dan de CITO toetsen. We hebben besloten om voor de komende groep 8 een uitzondering te maken. Deze groep zal als enige groep wel de CITO afnemen vanwege de advisering.

Vanaf schooljaar 2020-2021 geen dubbele toetsen meer! Om dit traject goed in te voeren zullen we begeleid worden door experts van de DIA.
Zoals u misschien gezien heeft, komen de de uitslagen van de DIA toetsen voortaan automatisch in Parnassys. Vanwege de Corono periode komen deze gegevens niet op het rapport en zijn bedoeld als beginmeting voor de leerkrachten.
In de bijlage (onder Download) vindt u een ouderbrochure met informatie over de DIA.
Met vragen kunt u terecht bij de leerkracht of bij Andrea Lobert (a.lobert@verburch-hof.wsko.nl) of Nathalie Botbijl (n.botbijl@verburch-hof.wsko.nl en meer informatie volgt in het nieuwe schooljaar. Download

Foto.jpg

Even voorstellen:

Mijn naam is David de Ruiter en ik kom uit Monster. Ik ben 24 jaar en ik ben afgestudeerd aan de Haagse Academie Lichamelijke Opvoeding. Naast lesgeven op school geef ik ook al langer dan 10 jaar voetbaltraining aan de jeugd bij voetbalvereniging SC Monster. Omdat ik het training/lesgeven op jongere leeftijd al leuk vond, heb ik er uiteindelijk voor gekozen om er ook mijn werk van te maken als vakdocent bewegingsonderwijs. Daarnaast houd ik mij ook erg veel bezig met hardlopen, surfen, longboarden, racefietsen en voetballen. Ik heb erg veel zin om bij jullie les te gaan geven, tot ziens na de vakantie!

Succes met de afronding van dit schooljaar.

Met vriendelijke groet,

David de Ruiter

Even voorstellen:

Tessa de Jong.jpg

Beste ouders en leerlingen,

Mijn naam is Tessa de Jong en ik ga vanaf volgend jaar werken op de Verburch-hof als juf van groep 4a. Ik heb gestudeerd in Leiden en gewerkt in Rijswijk, maar ik ben blij dat ik vanaf volgend jaar les ga geven op een leuke school in het Westland. Naast lesgeven houd ik van sporten, lezen, koken en gezellige dingen doen met familie en vrienden. Ik woon in ’s-Gravenzande en daar speel ik korfbal bij CKV ONDO. Ik heb onwijs veel zin om les te gaan geven aan groep 4a en hoop op een leuke tijd op de Verburch-Hof.

Liefs, juf Tessa

Claudia van Schie.png

Even voorstellen:

Beste kinderen en ouders,
Via deze weg wil ik me graag even voorstellen. Mijn naam is Claudia van Schie en ik kom uit Honselersdijk.
De afgelopen jaren heb ik gewerkt op een SBO school in Den Haag, maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging wat dichter bij huis. Vanaf september ga ik werken als juf op de Verburch-hof. Komend schooljaar zal ik van dinsdag tot en met vrijdag werkzaam zijn in groep 1/2a. Ik kijk er naar uit om er samen een gezellige en leerzame tijd van te maken!
Voor nu een fijne vakantie gewenst en tot ziens!
Groetjes,
Juf Claudia

Even voorstellen:

nieuwsbrief.jpg

Hallo allemaal,
Ik ben Jaimy Brandenburg en ik ben 21 jaar oud.
Ik ben net klaar met mijn opleiding onderwijsassistent en vanaf het nieuwe schooljaar kom ik op de Verburch-hof werken als onderwijsassistent.
Mijn hobby’s zijn: knutselen en naar de dierentuin gaan.
Ik houd heel veel van muziek en paarden. Ik vind het dan ook heerlijk om een stukje te gaan paardrijden.
Ik heb er heel veel zin in om te gaan beginnen, maar nu eerst even vakantie!
Tot snel!

Mabel Witberg.jpg

Even voorstellen:

Hallo kinderen en ouders,
Graag stel ik me aan jullie voor. Mijn naam is Mabel Witberg. Ik ben 20 jaar oud en ik woon in Delft. Momenteel ben ik werkzaam op de Mariaschool in Wateringen. Daar heb ik vooral zorgleerlingen begeleid.
Vanaf het nieuwe schooljaar ben ik op de Verburch-hof in Poeldijk te vinden als onderwijsassistent voor de midden- en bovenbouw. Ik zal dan verschillende taken op me nemen om de leerkrachten te ondersteunen.
Naast mijn taken op de Verburch-hof, start ik met de deeltijd pabo in het nieuwe schooljaar. Dit betekent dat ik op de maandag zal gaan stagelopen in een klas en op dinsdag, woensdag en vrijdag werkzaam ben als onderwijsassistent. Donderdag is dus mijn studiedag. Ik kijk er naar uit om met de kinderen aan de slag te gaan!
Voor nu wens ik jullie een fijne zomer toe en hopelijk tot ziens!

Schoolmelk

Wij hebben besloten om vanaf schooljaar 2020-2021 niet meer mee te doen met de nieuwe invulling van het Iedereen Fit Op School programma (=schoolmelk).
Iedereen Fit Op School gaat werken met grootverpakkingen zuivel wat uitgeschonken dient te worden. Dit is administratief en praktisch niet haalbaar.
Ouders welke een Schoolmelkabonnement hadden, zijn geïnformeerd over deze nieuwe invulling en beëindiging van het programma.

Vakantierooster 2020-2021

Herfstvakantie: zaterdag 17 oktober t/m zondag 25 oktober 2020
Kerstvakantie:  zaterdag 19 december 2020 t/m zondag 3 januari 2021
Voorjaarsvakantie: zaterdag 20 februari t/m zondag 28 februari 2021
Pasen: vrijdag 2 april t/m maandag 5 april 2021
Meivakantie: zaterdag 24 april t/m zondag 9 mei 2021
Hemelvaart: donderdag 13 mei t/m zondag 16 mei 202
Pinksteren: zaterdag 22 mei t/m maandag 24 mei 2021
Zomervakantie: zaterdag 17 juli t/m zondag 29 augustus 2021

Studiedagen / vrije dagen

maandag 16 november2020 - Studiedag
vrijdag 18 december 2020 - Vrije dag (voor kerstvakantie)
maandag 25 januari 2021 - Studiedag
vrijdag 19 februari 2021 - Vrije middag (voor voorjaarsvakantie)
donderdag 1 april 2021 - Studiedag
vrijdag 23 april 2021 - Vrije middag (voor meivakantie)
vrijdag 25 juni 2021 - Studiedag
vrijdag 16 juli 2021 - Vrije dag (voor zomervakantie)

SKT - Jolanda Langelaan

Jolanda Langelaan.png

Ook komend schooljaar ben ik, Jolanda Langelaan, vanuit het SKT gekoppeld als schoolcontactpersoon aan de Verburch-hof.

Voor wie er nog niet eerder van heeft gehoord: Het SKT is een organisatie die zorg biedt aan mensen van 0 – 100 jaar.

We behandelen alle jeugd- en opvoedvragen van ouders en kunnen specialistische jeugdhulp inzetten waar nodig.

Als schoolcontactpersoon zal ik voornamelijk adviserend werken. Ik ben te bereiken via de leerkracht of intern begeleider.

Ouders en leerkrachten zijn altijd welkom om even kennis te maken of vragen te stellen tijdens het inloopspreekuur.

Het inloopspreekuur is elke twee weken op donderdagochtend van 08.30u tot 09.30u. Ik start vanaf 10 september.

Nieuwsbrief niet meer ontvangen

Ouders van leerlingen van groep 8 waarvan geen kinderen meer op school zitten, kunnen zich afmelden voor deze nieuwsbrief door op 'Afmelden' onderaan de nieuwsbrief.

Agenda:

Maandag 31 augustus: Start school
Maandag 14 t/m vrijdag 18 september: Schoolbrengdagen
Vrijdag 18 september: Schoolfotograaf

Van harte gefeliciteerd!

Wij feliciteren alle jarigen van juni, juli en augustus met hun verjaardag.

Activiteiten in omgeving - 7

- De VakantieTas voor Kids (de Bibliotheek Westland)
- Musical Fabriek komt naar het Westland!
- Open trainingen Hockey-vereniging Westland
- Expeditie Robinson
- De zomer in met Bouw 
- Muziek en theater vakantieweek

klik hier om verder te lezen

Fijne vakantie.jpeg

 
Bingokaarten
 
Verburch-hof

De Ruijtbaan 81
2685 RS Poeldijk
0174 - 210 410
info@verburch-hof.wsko.nl

 
Copyright © 2018 verburchhof.wsko.nl
Online versie | Afmelden