bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Verburch-hof
Nieuwsbrief 2

Mondkapje 

Met ingang van 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen in school, met uitzondering van de vaste gebruikers van het gebouw.

Dus ook al hebt u een afspraak met de leerkracht, dient u een mondkapje te dragen.

Tijdens het gesprek hoeft dat uiteraard niet.

Vrijdag 4 december - Sinterklaas

Beste ouder(s)/verzorger(s),
Vrijdag 4 december vieren we op de Verburch-hof Sinterklaas! Dit jaar zal het Sinterklaasfeest er iets anders uit zien. Wij zijn blij dat we, ondanks de coronamaatregelen, een leuke dag voor de kinderen hebben kunnen organiseren. 
Vrijdagochtend (4 december) kunnen de kinderen zoals gewoonlijk om 8.20 uur de school in. De kinderen gaan naar hun eigen klas. Om 8.30 uur zijn alle leerlingen in de klas en gaan de ouders naar huis. Om het feest te kunnen laten plaatsvinden, is het van belang dat u niet langer dan nodig op het schoolplein blijft. Sinterklaas en zijn pieten kunnen alleen komen als het schoolplein helemaal leeg is. 
Om 8.45 uur komt de Sint met zijn pieten op bezoek op de Verburch-hof. Dit jaar staan de onderbouwgroepen voor de klas te wachten om Sint en zijn pieten toe te zingen. Sinterklaas en de pieten lopen rond de school, waarna er een programma is voor de kleuters in het atrium, gevolgd door een programma voor groep 3/4. De groepen 5 tot en met 8 hebben een eigen programma in de klas, waarbij ze de surprises gaan bekijken en uitpakken. 

We hopen dat het een geweldige dag wordt voor de kinderen! En we hopen natuurlijk dat we volgend jaar Sinterklaas en zijn pieten weer met ouders/verzorgers en kinderen kunnen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,
De Sinterklaascommissie

Wijzigingen e-mailadressen

Vanwege een migratie hebben wij nieuwe e-mailadressen.

ZIEKMELDEN = verburch-hof.ziekmelding@wsko.eu
ALGEMENE MAIL = verburch-hof@wsko.eu

Voor mailadressen van de leerkrachten zie onze website: 
https://verburch-hof.wsko.nl

Help, corona in Bosrijk!

De kinderen van de onderbouw van onze school werden dinsdag 10 november verrast met een theatervoorstelling. Heel bijzonder in een tijd, waarin zelfs voor kinderen niet veel mogelijk is. In het verhaal werd op een begrijpelijke en luchtige manier uitgelegd wat corona is en hoe je omgaat met de maatregelen.

Bas de Beer had een culinaire reis gemaakt en bij zijn terugkeer was alles veranderd in Bosrijk. Wat was iedereen afstandelijk! Hij begreep er helemaal niets van. Tante Pollewop poetste haar huis of haar leven ervan afhing. Lieve het Lieveheersbeestje was in quarantaine, omdat ze verkouden was en Stef het Stekelvarken had echt een vreselijk humeur. Van leuke feestjes en gezelligheid was helemaal geen sprake meer. Bas besloot daar snel verandering in te brengen. Samen met het publiek en Mies de Muis bedacht hij een plan. De kinderen hoefden immers helemaal geen afstand te houden! Alle dieren werden opgetrommeld en vanuit hun deuropening genoten zij van twee geweldige optredens van Jordan, Sheromy, Nine, Fenne en Esmée.

OI000509.JPG
20201118_110316.jpg

De kinderen van groep 6 kunnen zo meedoen aan De Grote Tuinverbouwing op SBS6.........

Vorige week woensdag staken de kinderen van groep 6 de handen uit de mouwen en in de grond. Er gingen honderden bloembollen de grond in bij het kasje, op het schoolplein en langs het hek. En dat met de echte Westlandse mentaliteit: doen we gewoon. Vol enthousiasme startten de kinderen met het project 'Bulbs4Kids'. Leerzaam en leuk en gezellig. Ook al omdat er voor het eerst sinds lange tijd weer hulpouders bij waren. Coronaproof, lekker buiten, op afstand. Dat gaat prima op een schoolplein. En wat zal het mooi worden in het voorjaar!

Vakantierooster 2021-2022  

Herfstvakantie:       ma 18-10-2021 t/m vr 22-10-2021  
Kerstvakantie:        ma 27-12-2021 t/m vr 07-01-2022  
Voorjaarsvakantie: ma 28-02-2022 t/m vr 04-03-2022  
Pasen:                     vr 15-04-2022 t/m ma 18-04-2022  
Koningsdag:            woe 27-04-2022 (in meivakantie)
Meivakantie:           ma 25-04-2022 t/m vr 06-05-2022 
Hemelvaart:            do 26-05-2022 t/m vr 27-05-2022  
Pinksteren:             zo 05-06-2022 t/m ma 06-06-2022
Zomervakantie:      ma 11-07-2022 t/m vr 19-08-2022

De vrije (mid)dagen en studiedagen voor het schooljaar 2021-2022  worden in juli 2021 bekend gemaakt.

Gevonden voorwerpen

Mist u een kledingstuk, broodblik, drinkbeker, tas of iets dergelijks van uw kind dan kunt u in de hal van de school de kast met gevonden voorwerpen vinden. Deze kast wordt regelmatig opgeschoond.
Kleding gaat in de container welke bij de school staat. Voor het overige wordt het in de vuilcontainer gedaan. 

Hartelijk bedankt

IMG_0285.jpg

Twee van de plantenbakken in het atrium zijn vorige week weer gevuld met prachtige nieuwe planten - Spathiphyllym. Onze dank gaat uit naar Bestplant Poeldijk (familie Zuidgeest).

Kerstkaarten

Met kerst willen we graag aan anderen laten zien dat we aan hen denken door een kaart te sturen of er één te geven. Een mooie gedachte!

Op school hebben we de afspraak dat de kinderen één kerstkaart aan de hele groep mogen geven. Wilt uw zoon/dochter aan kinderen ook apart nog een kerstwens sturen, dan kunt u natuurlijk altijd gezellig na schooltijd de kaarten in de bus doen van de betreffende kinderen. U begrijpt dat het voor ons geen doen is om de kaarten in de klas uit te delen, dit kost echt te veel onderwijstijd.
Daarnaast kost het wel heel veel papier wanneer ieder kind aan ieder kind in de klas een kerstkaart geeft. In een klas van 25 leerlingen: 25 x 24=625 kaarten. Dat keer 15 groepen=9375 kaarten en enveloppen.

Kerstviering 

Dit schooljaar wordt de kerstviering totaal anders dan we gewend zijn. Geen avondprogramma helaas.

Maar uiteraard maken we er een mooi en fijn feest van met o.a. een kerstontbijt

U ontvangt na de Sintviering nog meer  informatie van de kerstcommissie.

ballonnen happy birthday.jpg

VAN HARTE GEFELICITEERD

Wij feliciteren alle jarigen in de maanden november, december en januari met hun verjaardag.

Activiteiten in de omgeving (november 2020)

* Droom & Relaxtraining bij Solide Yoga in Wateringen.

Klik hier om verder te lezen 

 
Help, corona in Bosrijk!
 
Verburch-hof

De Ruijtbaan 81
2685 RS Poeldijk
0174 - 210 410
verburch-hof@wsko.eu

 
Copyright © 2018 verburchhof.wsko.nl
Online versie | Afmelden