bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Verburch-hof
Nieuwsbrief 1

Verburch-hof theater speelt:

Vrienden voor altijd
Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek ‘Vrienden’. Vriendschappen kunnen heel speciaal zijn en worden soms op de basisschool al gesloten!

Een bijzondere vriendschap hebben ook de dieren van ons Verburch-hoftheater. Dat kunnen de peuters en kleuters met eigen ogen zien tijdens de voorstelling op 10 oktober aanstaande. De voorstelling is speciaal door ons voor de Kinderboekenweek geschreven.

 

‘Tante Pollewop ontdekt dat het binnenkort Vriendendag is en besluit een feest te organiseren. Bas de Beer heeft echter hele andere plannen. Hij is van plan om meesterkok te worden en wil de wijde wereld intrekken. Tot verdriet van zijn vrienden verlaat hij met een volgepakte koffer Bosrijk. Zou het feest nu voor iedereen in het water vallen?’

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar de afloop van het verhaal? U bent van harte welkom op WSKO Verburch-hof. Om 10.00 uur begint de voorstelling en alle kinderen tot vier jaar zijn weer van harte welkom. Om 11.00 uur wordt het stuk herhaald voor de kinderen van de onderbouw.

vriendenvooraltijd3.jpg

Kosten continurooster

Zoals u heeft kunnen lezen en zien, bedragen de kosten van het continurooster dit schooljaar € 95,00 per kind.

Heel fijn dat veel ouders/verzorgers inmiddels hebben betaald. (U kunt (10) maandelijks € 9,50 of éénmalig € 95,00 betalen).

Wij gaan er vanuit dat alle ouders/verzorgers betalen, zodat het continurooster niet drukt op de schoolbegroting. Immers: dan gaat het ten kosten van lestijd of leermiddelen en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Wanneer u niet via wiscollect wilt betalen, kunt u het geld ook overmaken op de schoolrekening. Graag o.v.v. "kosten continurooster", met vermelding van de naam van uw kind(eren).

Heeft u vragen over de wijze van betaling, kunt u contact opnemen met Marian de Kok (secretaresse). Haar werkdagen zijn: maandag, woensdag en vrijdagochtend.

Wanneer u door uw financiële situatie (tijdelijk) niet kunt betalen, kunt u met mij, Richard de Graaff, contact opnemen.

Schoolbibliotheek

Voor de zomervakantie is onze schoolbibliotheek naar boven verhuisd. Alle boeken zijn toen nagekeken en kapotte en verouderde boeken zijn uit de collectie gehaald. Heeft u thuis boeken die uw kinderen niet meer lezen en vindt u het zonde om ze "zomaar" weg te doen? Wij zijn er op school erg blij mee. Het moeten natuurlijk wel kwalitatief goede boeken zijn. Boeken die voor de kinderen aantrekkelijk zijn om te lezen. 

U kunt de boeken inleveren bij Marian, Wendy of Martin.

 

DVD-hoesjes

Eén van de leerkrachten spaart lege DVD-hoesjes. Heeft u deze nog in huis en doet u er niets mee dan kunt u deze inleveren bij Martin of Marian. Bij voorbaat hartelijk dank.

Plastic verpakkingsmaterialen

De juffen van de groepen 5 en 6 zijn op zoek naar plastic verpakkingsmaterialen. Graag inleveren bij juf Margaret of juf Esmiralda.

Denk aan... plastic flesje, wasmiddelfles, boterkuipje, bakje van de chinees, plastic zak, boterhamzakje. 

Ook graag kleine materialen, zoals doppen, snoepverpakking. Weggooi-bekers, weggooi-bestek, weggooi-borden, rietjes mogen ook (zeker niet gaan kopen). En graag schoon aanleveren. Alvast hartelijk bedankt! 

Kerststal

Sinterklaas is nog niet eens geweest, maar wij denken al aan de kerst! In het atrium hebben we al jaren dezelfde houten kerststal staan. Deze stal is ooit door Mondriaanstudenten in elkaar getimmerd, maar nu niet echt meer toonbaar. Is er iemand die voor ons een grote stal wil timmeren?

Ouderportaal

Kan iedereen nog steeds in ouderportaal inloggen? Zo niet dan kunt u inloggegevens opvragen bij Marian de Kok - m.dekok@verburch-hof.wsko.nl

 

Ideeënbus

Vanuit de oudervereniging is het idee gekomen om op school een ideeënbus te plaatsen. Wat houdt dit in? Op school hebben we geregeld activiteiten en uitstapjes. Ouders hebben vaak leuke ideeën hoe we hier invulling aan kunnen geven of hebben wellicht nieuwe ideeën. Je kunt je ideeën via onze ideeënbus kenbaar maken. Deze ideeënbus hangt in de hal van de school. Schrijf je idee op, zet je naam eronder en “post” hem in de bus. De bus zal regelmatig geleegd worden en de ideeën worden vervolgens besproken in de oudervereniging. Als de oudervereniging meer informatie wil of een toelichting op het idee, dan nemen ze contact met je op.

Heb je dus een leuk of goed idee? Dan willen we dit graag horen!!

Dank namens de oudervereniging

 

De oudervereniging zoekt hulpouders!

De oudervereniging van de Verburch-hof bestaat uit 11 enthousiaste leden. Hiermee zijn wij weer compleet voor het aankomende schooljaar. Wel zoeken wij nog hulpouders die af een toe op oproepbasis zouden willen helpen bij activiteiten als: Sinterklaas, Kerst, carnaval, sportdag en de musical. Het gaat dan om hulp tijdens de activiteit zelf, zoals schenken van drankjes, helpen op- en afbouwen of begeleiden tijdens de activiteiten. Wij zouden graag een lijst met namen van ouders willen aanmaken, die wij zo nu en dan kunnen benaderen voor extra hulp. Zou u ons af en toe willen helpen? Zo ja, dan kunt u mailen naar: ov@verburch-hof.wsko.nl

Alvast bedankt!

OV-leden Verburch-hof

Plantenbakken

Heeft u het al gezien in het Atrium. Er zijn 2 plantenbakken opnieuw gevuld met mooie planten = Spathiphyllum. Onze dank gaat uit naar Bestplant Poeldijk (familie Zuidgeest).

Activiteiten:

woensdag 10 oktober: Peuter- en kleutervoorstelling
donderdag 18 oktober: Juffenverjaardag
vrijdag 19 oktober: Vrije dag (voor herfstvakantie) - alle leerlingen vrij!
maandag 22 oktober: Herfstvakantie
maandag 29 oktober: Studiedag - alle leerlingen vrij!
dinsdag 30 oktober: Weer naar school

Van harte gefeliciteerd!

SEPTEMBER:
Vesper Boerefijn              Faelan Verbree            Koen Wielders 
Lynn Heskes                     Sam Sebel                   Caitlynn van der Meer
Roan Ruimers                   Brandy Bredie              Miya Werner
Lynn Schipper                   Marit Barendse            Kaylee Bronkhorst
Moreno van den Broeck     Lucas Pool                   Rosa Sebel
Analisa d'Agostino            Teun Bierens                Brandon Bronsteijn
Bram Gardien                   Duco Vijn                    Troy van Vliet
Lyam Rotteveel                 Bram van Os               Daan Oude Nijeweme
Femke van den Bos           Noa Hakkoer               Anouk van der Meer
Liam van der Valk             Pemm Lelieveld           Daan Snel
Inaya Ben Aissa                

OKTOBER:
Sanne van den Bos            Amber Rahouani          Guy Anten
Rocco Bekker                   Jelle van Dijk               Gwenn Kuiper
Milan de Vos                     Noa Kouwenhoven        Julia Martin 
Caitlin Hendriks                Syb d'Hollosy               Tina van Holsteijn
Nick Vissers                      Stan Barendse              Kees Bruinen
Jelte van Os                     Levi Ros                       Tomasz Kaczmarek
Dean van der Knaap          Lara Koster                  Lieke Snel
Thijs van der Zwan           Anthony de Hilster        Pim van der Zwan
Imme Mocking                  Djenelly Ignacia           Esmée Löbker


        

Naschoolse cultuurcursus

In de eerste week van het schooljaar heeft uw zoon/dochter de flyer van de naschoolse cultuurcursussen meegekregen. Er zijn al aardig wat aanmeldingen binnengekomen.

De cursus "de knipkunstenaar" zit helemaal vol! Ook de cursus van 14.45-15.45 uur van "hoor je wat ik zie?" zit vol. Gelukkig kunnen de kinderen zich nog wel aanmelden voor de tijd van 15.45-16.45 uur.

Dan nog een aanrader: de lessen van de Muziekmees zijn super leuk! Twee jaar geleden heeft hij bij ons op school ook cursussen gegeven. De kinderen waren toen allemaal erg enthousiast! Wie het eerst komt, wie het eerst maalt... Dus geef uw zoon/dochter snel op! Een cursus van zes lessen kost 25 euro. U kunt uw zoon/dochter aanmelden door een mail te sturen aar w.hendriks@verburch-hof.wsko.nl

Zie voor meer informatie de (digitale) flyer. Download

Jumbo-actie 'Sparen voor je school'

Vanaf woensdag 3 oktober t/m dinsdag 20 november kunt u bij Jumbo wederom gaan sparen voor onze school. Bij elke besteding van € 10,- ontvangt u een schoolpunt.
Een schoolpunt kan op 3 manieren aan onze school worden toegekend:
- Het punt kan ingevoerd worden via de Jumbo Sparen voor je School app of via    www.jumbosparenvoorjeschool.nl
- Het punt kan gedoneerd worden in de display van onze school in de winkel
- Het punt kan gedoneerd worden in de lege doos op school (bij receptie)

Van de punten die we ophalen kunnen wij namelijk extra leer- en spelmaterialen voor de kinderen aanschaffen. Op de website www.jumbo.com/sparenvoorjeschool kunt u onze school opzoeken en zien wat onze spaardoelen zijn.

Bij de receptie staat vanaf woensdag 3 oktober een lege doos waar u of uw kinderen ze in achter kunnen laten.
U DOET TOCH OOK MEE ?!

We willen u bij voorbaat danken voor het meesparen voor onze school

Peutergym

4 maal per week verzorgt Berna van Kester van Bernasport peutergym in Poeldijk en Monster. Peuters klimmen en klauteren, springen en glijden, dansen en kruipen naar hartenwens onder begeleiding van een ouder of oma/opa.

Berna zorgt voor de veiligheid en de uitdaging voor de peuters. U betaalt €3,50 per les en kan komen wanneer u wilt met de kleine. Voor info zie www.bernasport.nl of Facebook, Instagram of Twitter. Bellen of appen mag ook 06 24464394.

*POELDIJK, Dinsdag 9.45-10.30 uur, De Nieuwe Weg, Bernardolaan 18

*POELDIJK, Woensdag 9.-9.45 uur, per 31/10, Gymzaal De Westhof, De Ruijtbaan 81

*MONSTER, Donderdag 10.15-11 uur , Sporthal De Wielepet, Heidseweg 9

*POELDIJK, Vrijdag 9.15-10 uur, Gymzaal De Westhof, De Ruijtbaan 81

Hoe motiveer je je kind om te lezen?

Hier volgen enkele tips:

Lees meer

Sport kanjers

Bedoeld voor kinderen die niet van sport kunnen genieten dmv emotionele of sociale klachten.

De link is: https://sportkanjerswestland.nl/sportkanjerclub/

 
Onze school
 
Verburch-hof

De Ruijtbaan 81
2685 RS Poeldijk
0174 - 210 410
info@verburch-hof.wsko.nl

 
Copyright © 2015 verburchhof.wsko.nl
Online versie | Afmelden