Verburch-hof

Minister Hoekstra brengt werkbezoek aan WSKO Verburch-hof in Poeldijk

Aanstaande woensdag, 22 mei, zal Minister Hoekstra een werkbezoek afnemen bij ons op school. Dit volgt uit een gesprek dat op 5 oktober 2018 plaatsvond op het ministerie tussen de minister en een aantal mensen vanuit verschillende dienstverlenende beroepen. Het was naar aanleiding van een interview gepubliceerd door het NRC, waarin de geïnterviewden hun visie gaven op de komende miljoenennota, die gepresenteerd zou worden met Prinsjesdag. Marja Altena, leerkracht van onze school was ook aanwezig en zij heeft gesproken over de werkdruk in het onderwijs, het tekort aan leerkrachten, het imago van het vak, maar vooral ook over de zonnige kanten van het beroep. Het was een bijzonder prettig gesprek, waarbij de minister een luisterend oor had voor alle aanwezigen.

Een aantal weken later kreeg zij een uitnodiging voor een follow-up gesprek bij haar op de Verburch-hof. Daarom zal de minister aanstaande woensdag bij ons langskomen.

Het programma van deze ochtend ziet er als volgt uit:

  • Ontvangst voor school door een kleuter en een kind uit groep 8.
  • Koffie drinken en een follow-up gesprek met Marja Altena 
  • Bezoek aan Speelrijk. De kleuters zullen op verschillende wijzen bezig zijn met het thema vakantie. De minister zal hier rondgeleid worden.
  • Bezoek aan groep 5. De kinderen doen samen met de minister een spel over geldzaken.
  • Bezoek aan groep 7-8. Thema “Ontwerp je ideale school”. Weer Een groepsoverstijgende activiteit, waarbij de kinderen de gelegenheid krijgen hun ideeën met de minister te delen. Twee kinderen uit deze groepen zullen de minister rondleiden.
  • Eindgesprek met collega Margaret Cramers, Richard de Graaff en Marja Altena.