Verburch-hof

Kunstmenu!

De Verburch-hof even een museum...

Kunstmenu op de Verburch-hof

Het team van WSKO de Verburch-hof vindt het belangrijk dat kinderen naast de reguliere lesstof, zichzelf ook kunnen ontwikkelen op gebieden waar hun interesses liggen. Daarom is dit schooljaar gestart met het keuzemenu. Vier keer per jaar mogen de kinderen kiezen welke lessencyclus ze willen volgen. We werken hierbij groepsdoorbroken (1-2, 3-4-5 en 6-7-8). Een lessencyclus bestaat uit vijf lessen met een afsluitende presentatie. De kinderen leren tijdens deze lessen ook bijv. presenteren, reflecteren op eigen werk en omgaan met feedback.

Vorige week is de eerste cyclus afgesloten. In het atrium werd gestart met een voorstelling van acrogym. Tjonge jonge.... wat zag dat er gaaf uit! Ook kregen we een aantal liedjes te horen die de kinderen tijdens lessen muziek hadden geleerd.

Hierna mochten de kinderen zelf door de school lopen. De school was namelijk veranderd in een soort museum. In verschillende groepen werd het werk dat de kinderen gemaakt hadden, tentoongesteld. Het was geweldig te zien dat ze geïnteresseerd keken naar het werk van anderen. Er was van alles te bezichtigen: ruimtewezens van klei, grammofoonplaten waaraan de planeten hingen, schilderijen à la Van Gogh, collages zoals Eric Carle die ook maakt in zijn boeken, een fotoreportage van een bezoek aan Tomatoworld, gebreide zeehonden en zelfgemaakte kaarten. Kortom... eigenlijk teveel om op te noemen!

Mede dankzij de hulp(groot)ouders, zijn deze middagen een groot succes geworden.

Kunstmenu op de Verburch-hof
Kunstmenu op de Verburch-hof
Kunstmenu op de Verburch-hof
Kunstmenu op de Verburch-hof
Kunstmenu op de Verburch-hof