Verburch-hof

Kerst met Kikker

Verburch-hoftheater

Het feest leek bijna aan de neus van Kikker voorbij te gaan. Terwijl iedereen druk bezig was met de kerstvoorbereidingen, vroeg Kikker zich af wat er allemaal gaande was. Niemand had tijd voor hem, zelfs zijn lieve Eend niet! Varken tuigde haar kerstboom op met roze ballen, want dat was haar lievelingskleur. Haas zoefde door het bos om zijn kerstkaarten op tijd te bezorgen en Eend sjouwde met de grootste kerstboom, die ze maar kon vinden. Kikker had inmiddels op de kalender gezien dat het kerstmis was en wist nog net op tijd een klein boompje te bemachtigen.
Daarna viel voor iedereen de stilte. Kikker probeerde de lampjes tevergeefs te laten branden. Haas proostte maar met zichzelf, Varkentje wist niet hoe ze in haar eentje zo’n grote kersttaart op kon krijgen en Eend vond kerst vieren vreselijk in haar eentje. Ze besloot om Haas en Varkentje op te halen, maar daarmee was de club nog niet compleet. Vliegensvlug vertrokken ze naar Kikker, die een gat in de lucht sprong, toen hij iedereen weer zag. Haas stak de stekker van de lampjes in het stopcontact en kerst kon beginnen. Om het feest compleet te maken, brachten de dieren met elkaar een toost uit.
Het werd een bijzondere voorstelling, die muzikaal omlijst werd door het pianospel van Keith en Daan uit groep 6. Dezelfde ochtend werd de voorstelling nog eens herhaald voor de onderbouw en de kleuters van collega-school WSKO Maria Montessori in Naaldwijk. De volgende voorstelling wordt gehouden op woensdag 5 april.