Verburch-hof

Golfbal challenge

Golfbalchallenge

 
Beste kinderen en ouders,

afgelopen weken hebben wij gewerkt aan de golfbalchallenge van André Kuipers.
De kinderen hebben lessen gehad over zwaartekracht, weerstand en satellieten. We wilden een paperclip zo langzaam mogelijk naar beneden laten gaan en kwamen er achter dat een parachute goed werkt, vooral als hij van plastic is. En ook dat de parachute niet te groot moet zijn, omdat hij dan ergens achter kan blijven haken.

Deze informatie ging mee naar de echte uitdaging: een golfbal laten vallen, waarbij het hoogte verschil één meter is en waarbij de bal er zo lang mogelijk over doet. Natuurlijk waren er regels.

De kinderen zijn heel intensief en vooral gemotiveerd bezig geweest.
Al snel had ik een hele voorraad golfballen en kosteloos materiaal als dozen en rollen.

Tijdens het werken hebben we ook de samenwerking goed besproken; ging die overal wel goed, keek iedereen in het groepje er hetzelfde tegen aan? We hebben gesproken over naar elkaar luisteren, dingen samenvoegen, ruimte innemen, maar ook ruimte geven aan een ander. Heb ik mijn hele team wel uitgenodigd om verder te werken?

De kinderen mochten hun werk laten staan, zodat ze een volgende keer verder konden gaan. Helaas waren de banen zo aantrekkelijk dat er ook dingen kapot gemaakt werden, maar dat hebben ze heel goed hersteld.
Alle banen hebben we gefilmd (soms telde de beste poging). Ik heb de filmpjes achter elkaar gezet, met de tijd die de bal er over deed, erbij.
Geniet van het filmpje!
https://goo.gl/HvQGzq 

Met vriendelijke groet,

Juf Jolanda Kemperman

leerkracht van BreinRijk