Verburch-hof

Bouw! Tutorlezen

Bij ons op school vinden we het leesonderwijs zeer belangrijk en daarom hebben wij het programma Bouw! aangeschaft voor kinderen die het lezen (waarschijnlijk) moeilijk vinden.

Bouw! is het unieke computergestuurde interventieprogramma waarmee leesproblemen bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4 kunnen worden voorkomen.

Vanaf augustus 2018 nemen leeskinderen uit de groepen 3 en 4 deel aan dit programma en vanaf 1 maart nemen ook kinderen uit groep 2 deel aan dit programma. Het kind leert, de tutor stuurt en de computer wijst de weg.

Op school fungeren kinderen uit groep 7 en 8 drie keer per week ( maandag, woensdag en vrijdag van 8.30u.tot 8.45u. ) Thuis moet het dan nog 2 keer per week geoefend worden om tot het optimale resultaat te komen. Ouders, grootouders, oudere leerlingen of vrijwilligers kunnen daarbij als tutor fungeren.  

Over Bouw!

- wetenschappelijk bewezen effectief interventieprogramma
- ruim 60% minder leerlingen met leesproblemen en dyslexie
- is onafhankelijk naast andere leesmethodes te gebruiken
- voorkomt onnodige doorverwijzing naar de (vergoede) zorg
- scholen die met Bouw! werken voldoen aan de eisen van zorgniveau 3 voor doorverwijzing naar diagnostiek dyslexie (bron: Masterplan Dyslexie en Kwaliteitsinstituut Dyslexie).
- Bouw! werkt ook op IPad


Meer informatie vindt u op https://www.lexima.nl/dyslexiesoftware/bouw