Verburch-hof

Expeditie Moendoes

Expeditie Moendoes

De kinderen in BreinRijk zijn op expeditie geweest. Als echte wetenschappers hebben zijn een nieuwe planeet, Moendoes ontdekt.
Maar.
Hoe kom je nou dingen te weten over die planeet? En denk je dat, of is die informatie echt waar? Met behulp van vragenkaartjes en publicaties van vorige wetenschappers gingen de kinderen aan de slag. De moeder van Demi kwam ons helpen.
De kinderen kregen, in groepjes of alleen, drie kaartjes. Op het kaartje stond een vraag over de planeet, waarop het antwoord gevonden moest worden. Je kon het antwoord vinden, door verschillende informatiebronnen te raadplegen en te combineren. Daarbij kon je ook gebruik maken van de gepubliceerde antwoorden van de andere wetenschappers (klasgenoten). Als je dan een antwoord had, kwam je dat bij een van de juffen melden, die vervolgens gingen doorvragen: hoe kom je daar aan, hoe weet je dat, hoe ben je er achter gekomen. Als het antwoord klopte, dan kreeg je een antwoordkaartje, jouw publicatie.
De vragen bij groep 6/7 waren net iets pittiger dan die van 3/45, maar we kwamen heel veel te weten. Over de planeet Moendoes, maar ook over onszelf: zet ik door, geef ik op, combineer ik dingen?
Bij de evaluatie leerden we dat wetenschappers kennis moeten hebben, nieuwsgierig moeten zijn en moeten kunnen puzzelen.
Op de foto's ziet u de kinderen van 3/4/5 in actie. Vanessa, nogmaals bedankt voor je hulp!
juf Jolanda

Expeditie Moendoes