Verburch-hof

Even een kort verhaaltje van een overblijfmoeder:

Even een kort verhaaltje van een overblijfmoeder:

Ik ben Marielle van den Berg en al 11 jaar overblijfmoeder. Mijn 2 zoons van 18 en 15 jaar zitten niet meer op de basisschool en toch ben ik blijven “hangen.”
Ik vind het leuk om met kinderen te “werken.” Zo hoor ik heel vaak op straat: ‘Hallo overblijfmoeder!’ ‘Zo leuk!’ Ook leuk is het om kinderen te spreken die al van de basisschool af zijn.
Vaak wordt er gedacht dat je als overblijfmoeder als “politieagent” voor de groep staat, maar dat is zeker niet het geval! Oké, de kinderen moeten af en toe weer herinnerd worden aan de afspraken. Maar een gezellig praatje kan je altijd maken of even vragen hoe de voetbalwedstrijd is gegaan of het kinderfeestje. Voorlezen doe ik ook graag!
Sinds kort hebben we begeleiding van Kyrsten Kindercoaching die ons hele goede pedagogische en organisatorische tips geeft om de overblijf zo prettig mogelijk voor iedereen te laten verlopen.
Als jij het leuk vindt om met kinderen te werken in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar, dan is het écht iets voor jou om als overblijfkracht aan de slag te gaan!
Via hen krijg je enorm veel waardering, je voelt je nuttig en zo zorgen we samen voor een heel gezellige lunchpauze. Daar doe je het toch gewoon voor?
Ben je minimaal één dag per week tussen de middag beschikbaar? Of misschien wel meer? Vaders, ooms, tantes, opa’s en oma’s zijn ook welkom.
De pauze van de kinderen begint om 12:00 uur en duurt tot ongeveer 13:00 uur. Om 11.45 uur word je verwacht in de hal voor een kort overleg. Heb je regelmatig deze tijd over, kunnen wij op je rekenen en vind je het leuk om met kinderen en collega’s te werken?
Voor het begeleiden van kinderen als overblijfkracht ontvang je een vrijwilligersvergoeding. Je start samen met een ervaren overblijfmedewerker die je wegwijs maakt.
Word jij mijn nieuwe, gezellige en gemotiveerde collega?
Bel of mail gerust voor meer informatie naar Westhof@smallsteps.nl of 06 25 71 75 20. Je kan dan vragen naar Miranda of Daphne.