Verburch-hof

groep 7b

Spinning marathon

Op 14 maart 2019 zijn we met de groepen 7 en 8 op pad geweest voor het goede doel. Er was een spinning marathon georganiseerd, door leden van Team Westland, voor alle Westlandse leerlingen van groep 7 en 8. De kinderen hebben zich laten sponsoren voor het goede doel en hebben zich een uur lang in het zweet gewerkt om een mooi bedrag op te halen. Het was allemaal supergoed georganiseerd en we hopen dat deze dag een mooi bedrag heeft opgeleverd.

Madurodam en Tweede Kamer

Op maandag 14 januari stond er een excursie voor de groepen 7 op het programma. We zijn gestart met de excursie in Madurodam. Hier kregen we een les over democratie. Na de les mochten we door het park lopen en hebben we de miljoenen van "de miljoenennota" mogen verdelen. We hebben geluncht in het restaurant van Madurodam, waarna we zijn vertrokken naar de Tweede Kamer. Na de strenge controle bij de ingang hebben we op de publiekstribune plaatsgenomen. Hier mochten we onze vragen stellen en heeft een meneer alles uitgelegd. We hebben heel veel geleerd en het was een geslaagde dag!

Kerststukjes

Op maandag 17 december hebben de kinderen van de bovenbouwvleugel kerststukjes gemaakt. De kinderen waren heel enthousiast en er zijn hele kunstwerken gemaakt! Een geslaagde middag!

De Westlandse techniekdag

Op vrijdag 28 september gingen we twee bedrijven bezoeken. Wij hebben een stukje getypt over het bezoek aan Olsthoorn truck & trailer service. Daar kregen we een rondleiding van een medewerker. We begonnen we in het magazijn. Daar mochten we naar de voorwerpen kijken. Toen mochten we op een vrachtwagen brug staan en kregen we te zien hoe een vrachtwagen werd opgetild. Daarna gingen we naar een andere vrachtwagen waarvan de deur kapot was. We hebben ook gezien hoe de verf wordt gemengd om de vrachtwagen opnieuw te spuiten. Toen gingen we naar de ruimte waar de vrachtwagens gespoten werden en ook nog even naar de wasplaats. In de kantine kregen we ook nog een kladblok.

groetjes, Sem en Dani

 

Presentatie Aardrijkskunde

Lynn en Liz hebben helemaal zelf een presentatie gemaakt over de aarde!  De klas werd donker gemaakt, het plafond volgehangen met planeten en de materialen uitgestald. Aan de hand van een prachtige PowerPoint werd ons van alles verteld. De klas heeft veel geleerd over klimaten, seizoenen, de aardas enz. Ze kregen dan ook een luid applaus en veel complimenten!

Top gedaan meiden!