Verburch-hof

groep 7b

De Westlandse techniekdag

Op vrijdag 28 september gingen we twee bedrijven bezoeken. Wij hebben een stukje getypt over het bezoek aan Olsthoorn truck & trailer service. Daar kregen we een rondleiding van een medewerker. We begonnen we in het magazijn. Daar mochten we naar de voorwerpen kijken. Toen mochten we op een vrachtwagen brug staan en kregen we te zien hoe een vrachtwagen werd opgetild. Daarna gingen we naar een andere vrachtwagen waarvan de deur kapot was. We hebben ook gezien hoe de verf wordt gemengd om de vrachtwagen opnieuw te spuiten. Toen gingen we naar de ruimte waar de vrachtwagens gespoten werden en ook nog even naar de wasplaats. In de kantine kregen we ook nog een kladblok.

groetjes, Sem en Dani

 

Presentatie Aardrijkskunde

Lynn en Liz hebben helemaal zelf een presentatie gemaakt over de aarde!  De klas werd donker gemaakt, het plafond volgehangen met planeten en de materialen uitgestald. Aan de hand van een prachtige PowerPoint werd ons van alles verteld. De klas heeft veel geleerd over klimaten, seizoenen, de aardas enz. Ze kregen dan ook een luid applaus en veel complimenten!

Top gedaan meiden!

Kerststukjes

Op maandag 17 december hebben de kinderen van de bovenbouwvleugel kerststukjes gemaakt. De kinderen waren heel enthousiast en er zijn hele kunstwerken gemaakt! Een geslaagde middag!