Verburch-hof

groep 4b

Gelukkig nieuwjaar!

De eerste schooldag van 2019 hebben wij geproost op het nieuwe jaar. Wij hopen dat het weer een gezellig jaar mag worden met elkaar!

Kerstfeest

Op woensdagavond 19 december hebben we kerst gevierd op school. Eerst zijn we met heel de school naar de kerk geweest. Hier hebben we geluisterd naar het kerstverhaal en hebben we wat liedjes gezongen. Daarna liepen we in een lange slinger naar school. Op school was het kerstbal. Eerst hebben we met elkaar geproost. Daarna gingen we dansen op de muziek. Het was erg leuk en wat zag iedereen er mooi uit! 

Kerststukjes maken

Op donderdag 13 december hebben de kinderen mooie kerststukjes gemaakt. In het atrium waren een hoop lieve opa's, oma's en hulpouders die de kinderen kwamen helpen. Allemaal heel erg bedankt! De klas ziet er gelijk gezellig uit. 

Gym

In groep 4 krijgen wij twee keer in de week van juf Yvonne. Om te oefenen voor de pietengym gingen oefenen met acrobatiek. Wij hebben een mooi kunstwerk van onze lichamen gemaakt met heel de klas.

Sinterklaas

Wat was het een feest vandaag! In de ochtend kwam sinterklaas in een hele stoere auto aan op school. In de klas hebben we een Kahoot quiz gedaan, bingo gespeeld en een leuke film over een wit pietje gekeken. 

In het atrium gingen we op bezoek bij sinterklaas. Hier hebben we ons dansje laten zien. De kinderen van groep 4 deden dat super knap. 

Rekenen met kruidnootjes

Hoe kun je kruidnootjes nu eerlijk verdelen? Zodat ieder kind blij is? Tsjaa... Deze vraag kregen wij van bakpiet. Met de klas hebben wij bakpiet geholpen. De zakjes 'oefen' kruidnooten hebben wij gebruikt om te oefenen met eerlijke groepjes maken. De kinderen konden er zelfs een keersom bij maken. Bakpiet was erg blij met onze hulp! 

Rommelpiet

Rommelpiet was langs geweest en wat had hij er een troep van gemaakt.. Overal lagen boeken, de piet vond onze boeken wel erg leuk. Er stond zelfs een tafel op de gang. Ook hadden we wat lekkers in ons schoen gekregen. De kinderen konden goed opruimen, binnen 5 minuten was de klas weer netjes.

Lezen is leuk!

De kinderen gingen in de klas op zoek naar verschillende woorden uit de leesles. De woorden stonden ook op hun leesblad. Wanneer de kinderen een rijtje woorden hadden gevonden, lazen zij de woorden hardop en mochten zij ze op hun leesblad kleuren. Wie had als eerste alle woorden gelezen en gevonden? Bewegen en lezen, dat is pas leuk! 

Gastles egels

In de klas kwam een mevrouw van de egelopvang. De mevrouw vertelde informatie over egels. We hebben geleerd dat je egels nooit melk moet geven, maar altijd een schaaltje water. Ook houden egels erg van pindakaas, dat hadden we nooit verwacht. De klas was geboeid aan het luisteren, ze vonden het erg interessant.

Vriendjes uit kinderboeken

Samen met de andere groep 4 zijn de kinderen op zoek gegaan naar vriendjes uit de kinderboeken in een zweeds loopspel. Spekkie en Sproet horen bij elkaar en Dolfje Weerwolfje en Timmie horen natuurlijk bij elkaar. Toen de kinderen alle vriendjes hadden gevonden, kwamen zij tot de oplossing: 'Vriendschap is fijn!' en zo is het maar net!

Juffendag

Wat hebben we een gezellige dag gehad! De dag begonnen we met oud-Hollands spelletjes door de hele school. De kinderen liepen in groepjes door de school. Dit was erg gezellig. Tussen de middag hebben met heel de school tegelijk pannenkoeken gegeten in het Atrium. Dat was smullen! In de middag hebben de kinderen film gekeken. Kortom: een geslaagde dag! 

Bewegend leren

Deze week hebben wij het in de klas over woorden met de 'f' en de 'v'. In het overloopspel hebben de kinderen deze woorden geoefend. De juf zei een woord en de kinderen dachten na hoe ze dit zouden schrijven. Zat de 'f' erin? dan renden zij naar links, schreef je het met de 'v'? Dan renden zij naar rechts. De kinderen vonden het erg leuk om te doen en waren op deze manier met de woorden van deze week bezig. 

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek is begonnen! De kinderen zijn in de wijk op zoek gegaan naar figuren uit het boek van Pluk van de Petteflet. In de klas is het boek: 'Pluk redt de dieren' voorgelezen, waardoor de kinderen al kennis hebben gemaakt met de figuren uit het boek. Speelrijk was de afgelopen periode omgetoverd tot het dorp van Pluk van de Petteflat. Hier waren de kinderen aan het spelen én leren. Het was leuk om alle figuren op te zoeken. De komende weken zullen we in de klas veel aandacht besteden aan boeken. 

Start van het schooljaar

Het nieuwe schooljaar is begonnen! In de klas doen we af en toe een spelletje om elkaar nog beter te leren kennen. Vandaag deden we het spel: Zoek iemand die..... De kinderen moesten met elkaar in gesprek gaan over wat ze leuk vinden om te doen.