Verburch-hof

groep 4b

Lentewandeling

Het uitje naar het prinsenbos was geslaagd! 

We begonnen met een wandeling door het bos. Een vrijwilliger van het prinsenbos kon onstijdens de wandeling veel vertellen. We hebben naar plantjes en vogels gekeken. We waren echte vogelspotters! Aan het eind van de speurtocht hebben we met een loep gekeken naar bodemdiertjes. En op het eind natuurlijk nog even in de speeltuin gespeeld! 

Pasen

Wat hebben we een gezellige ochtend gehad met elkaar! De ochtend begonnen we met het eten van de heerlijke ontbijtjes. Iedereen heeft zijn best gedaan om een lekker ontbijt voor een ander te maken. Na het ontbijt hebben we een kwartet spel gespeeld. Aan het eind van de ochtend hebben we geknutseld met de andere groep 4. Het was allemaal erg gezellig! 

Bloembollen

De lente komt eraan! In de klas hebben we het gehad over bloembollen. De kinderen hebben een ui onderzocht. De kinderen hebben de rokken gezien en weten hoe een bloembol kan groeien. Na deze les hebben de kinderen een tekening gemaakt van een narcis, waarbij we de bloembol zagen. De klas zag er helemaal gezellig uit! 

Carnaval

De carnaval was erg gezellig! De kinderen hebben spelletjes gespeeld in de klassen en in het atrium hebben we gezellig gehost met 'de Blauwkonters'. Aan het eind van de ochtend hebben we gekeken naar de playbackshow. We hebben een gezellige ochtend gehad! 

Bewegend leren

We gingen bewegen én lezen, dat was pas leuk! De kinderen kregen een nummer. Dat nummer leeskaart moesten de kinderen zoeken. Wanneer zij de leeskaart hadden gevonden, moesten ze deze hardop lezen. Daarna renden de kinderen weer terug naar de juf. Hoeveel kaarten kun je lezen in 15 minuten? 

Op bezoek bij de slager

Op woensdag 6 februari gingen wij met onze klas naar keurslager Marco van der Hout. Deze periode werken wij over beroepen, om deze reden gingen wij op bezoek. De kinderen kregen een schort om, een haarnetje op en handschoenen aan. Eerst werd er verteld hoe het vlees in de slager komt. Het vlees werd door een machnine in gelijke stukjes verdeeld. Daarna gingen de kinderen als echte slagers hamburgers maken, die ze ook mee naar huis mochten nemen. Wat was het leuk! Slager Marco, bedankt! 

Gelukkig nieuwjaar!

De eerste schooldag van 2019 hebben wij geproost op het nieuwe jaar. Wij hopen dat het weer een gezellig jaar mag worden met elkaar!

Sneeuwballen

Buiten valt er sneeuw, dat vinden de kinderen natuurlijk erg leuk. In de klas zijn we daarom ook gaan rekenen met sneeuwballen van papier. De kinderen maakten allemaal vier sneeuwballen. Op elke sneeuwbal kwam één tafelsom. De sneeuwbal mochten de kinderen naar het bord gooien, zodat er een hele hoop sneeuwballen ontstond. De kinderen mochten steeds één sneeuwbal pakken, naar hun plek lopen, de som uitrekenen op hun blad en de sneeuwbal weer terug gooien. Wie had er na 7 minuten de meeste sommen verzameld en uitgerekend? 

Kerstfeest

Op woensdagavond 19 december hebben we kerst gevierd op school. Eerst zijn we met heel de school naar de kerk geweest. Hier hebben we geluisterd naar het kerstverhaal en hebben we wat liedjes gezongen. Daarna liepen we in een lange slinger naar school. Op school was het kerstbal. Eerst hebben we met elkaar geproost. Daarna gingen we dansen op de muziek. Het was erg leuk en wat zag iedereen er mooi uit! 

Kerststukjes maken

Op donderdag 13 december hebben de kinderen mooie kerststukjes gemaakt. In het atrium waren een hoop lieve opa's, oma's en hulpouders die de kinderen kwamen helpen. Allemaal heel erg bedankt! De klas ziet er gelijk gezellig uit. 

Gym

In groep 4 krijgen wij twee keer in de week van juf Yvonne. Om te oefenen voor de pietengym gingen oefenen met acrobatiek. Wij hebben een mooi kunstwerk van onze lichamen gemaakt met heel de klas.

Sinterklaas

Wat was het een feest vandaag! In de ochtend kwam sinterklaas in een hele stoere auto aan op school. In de klas hebben we een Kahoot quiz gedaan, bingo gespeeld en een leuke film over een wit pietje gekeken. 

In het atrium gingen we op bezoek bij sinterklaas. Hier hebben we ons dansje laten zien. De kinderen van groep 4 deden dat super knap. 

Rekenen met kruidnootjes

Hoe kun je kruidnootjes nu eerlijk verdelen? Zodat ieder kind blij is? Tsjaa... Deze vraag kregen wij van bakpiet. Met de klas hebben wij bakpiet geholpen. De zakjes 'oefen' kruidnooten hebben wij gebruikt om te oefenen met eerlijke groepjes maken. De kinderen konden er zelfs een keersom bij maken. Bakpiet was erg blij met onze hulp! 

Rommelpiet

Rommelpiet was langs geweest en wat had hij er een troep van gemaakt.. Overal lagen boeken, de piet vond onze boeken wel erg leuk. Er stond zelfs een tafel op de gang. Ook hadden we wat lekkers in ons schoen gekregen. De kinderen konden goed opruimen, binnen 5 minuten was de klas weer netjes.

Lezen is leuk!

De kinderen gingen in de klas op zoek naar verschillende woorden uit de leesles. De woorden stonden ook op hun leesblad. Wanneer de kinderen een rijtje woorden hadden gevonden, lazen zij de woorden hardop en mochten zij ze op hun leesblad kleuren. Wie had als eerste alle woorden gelezen en gevonden? Bewegen en lezen, dat is pas leuk! 

Gastles egels

In de klas kwam een mevrouw van de egelopvang. De mevrouw vertelde informatie over egels. We hebben geleerd dat je egels nooit melk moet geven, maar altijd een schaaltje water. Ook houden egels erg van pindakaas, dat hadden we nooit verwacht. De klas was geboeid aan het luisteren, ze vonden het erg interessant.

Vriendjes uit kinderboeken

Samen met de andere groep 4 zijn de kinderen op zoek gegaan naar vriendjes uit de kinderboeken in een zweeds loopspel. Spekkie en Sproet horen bij elkaar en Dolfje Weerwolfje en Timmie horen natuurlijk bij elkaar. Toen de kinderen alle vriendjes hadden gevonden, kwamen zij tot de oplossing: 'Vriendschap is fijn!' en zo is het maar net!

Juffendag

Wat hebben we een gezellige dag gehad! De dag begonnen we met oud-Hollands spelletjes door de hele school. De kinderen liepen in groepjes door de school. Dit was erg gezellig. Tussen de middag hebben met heel de school tegelijk pannenkoeken gegeten in het Atrium. Dat was smullen! In de middag hebben de kinderen film gekeken. Kortom: een geslaagde dag! 

Bewegend leren

Deze week hebben wij het in de klas over woorden met de 'f' en de 'v'. In het overloopspel hebben de kinderen deze woorden geoefend. De juf zei een woord en de kinderen dachten na hoe ze dit zouden schrijven. Zat de 'f' erin? dan renden zij naar links, schreef je het met de 'v'? Dan renden zij naar rechts. De kinderen vonden het erg leuk om te doen en waren op deze manier met de woorden van deze week bezig. 

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek is begonnen! De kinderen zijn in de wijk op zoek gegaan naar figuren uit het boek van Pluk van de Petteflet. In de klas is het boek: 'Pluk redt de dieren' voorgelezen, waardoor de kinderen al kennis hebben gemaakt met de figuren uit het boek. Speelrijk was de afgelopen periode omgetoverd tot het dorp van Pluk van de Petteflat. Hier waren de kinderen aan het spelen én leren. Het was leuk om alle figuren op te zoeken. De komende weken zullen we in de klas veel aandacht besteden aan boeken. 

Start van het schooljaar

Het nieuwe schooljaar is begonnen! In de klas doen we af en toe een spelletje om elkaar nog beter te leren kennen. Vandaag deden we het spel: Zoek iemand die..... De kinderen moesten met elkaar in gesprek gaan over wat ze leuk vinden om te doen.