Verburch-hof

groep 4b

Lezen is leuk!

De kinderen gingen in de klas op zoek naar verschillende woorden uit de leesles. De woorden stonden ook op hun leesblad. Wanneer de kinderen een rijtje woorden hadden gevonden, lazen zij de woorden hardop en mochten zij ze op hun leesblad kleuren. Wie had als eerste alle woorden gelezen en gevonden? Bewegen en lezen, dat is pas leuk! 

Gasles egels

In de klas kwam een mevrouw van de egelopvang. De mevrouw vertelde informatie over egels. We hebben geleerd dat je egels nooit melk moet geven, maar altijd een schaaltje water. Ook houden egels erg van pindakaas, dat hadden we nooit verwacht. De klas was geboeid aan het luisteren, ze vonden het erg intressant. 

Juffendag

Wat hebben we een gezellige dag gehad! De dag begonnen we met oud-Hollands spelletjes door de hele school. De kinderen liepen in groepjes door de school. Dit was erg gezellig. Tussen de middag hebben met heel de school tegelijk pannenkoeken gegeten in het Atrium. Dat was smullen! In de middag hebben de kinderen film gekeken. Kortom: een geslaagde dag! 

Vriendjes uit kinderboeken

Samen met de andere groep 4 zijn de kinderen op zoek gegaan naar vriendjes uit de kinderboeken in een zweeds loopspel. Spekkie en Sproet horen bij elkaar en Dolfje Weerwolfje en Timmie horen natuurlijk bij elkaar. Toen de kinderen alle vriendjes hadden gevonden, kwamen zij tot de oplossing: 'Vriendschap is fijn!' en zo is het maar net!

Bewegend leren

Deze week hebben wij het in de klas over woorden met de 'f' en de 'v'. In het overloopspel hebben de kinderen deze woorden geoefend. De juf zei een woord en de kinderen dachten na hoe ze dit zouden schrijven. Zat de 'f' erin? dan renden zij naar links, schreef je het met de 'v'? Dan renden zij naar rechts. De kinderen vonden het erg leuk om te doen en waren op deze manier met de woorden van deze week bezig. 

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek is begonnen! De kinderen zijn in de wijk op zoek gegaan naar figuren uit het boek van Pluk van de Petteflet. In de klas is het boek: 'Pluk redt de dieren' voorgelezen, waardoor de kinderen al kennis hebben gemaakt met de figuren uit het boek. Speelrijk was de afgelopen periode omgetoverd tot het dorp van Pluk van de Petteflat. Hier waren de kinderen aan het spelen én leren. Het was leuk om alle figuren op te zoeken. De komende weken zullen we in de klas veel aandacht besteden aan boeken. 

Start van het schooljaar

Het nieuwe schooljaar is begonnen! In de klas doen we af en toe een spelletje om elkaar nog beter te leren kennen. Vandaag deden we het spel: Zoek iemand die..... De kinderen moesten met elkaar in gesprek gaan over wat ze leuk vinden om te doen.