Verburch-hof

Groepen 8

Monumentendag 2019

Uitje monumentendag 2019  door Isabel en Maud


We gingen als eerst op de fiets naar het westlands streekmuseum om daar een groepsfoto te maken en om uitleg te geven. Daarna gingen we lopen naar tomato world. Daar moesten we eerst nog heel lang wachten tot we naar binnen mochten. Toen we binnen waren, werden we in 2 groepen verdeeld. Toen moesten we allemaal gaan zitten aan een groepstafel. Daar kregen we eerst uitleg over tomato world en daarna gingen we het eerste spelletje spelen. Bij dat spelletje moest je allemaal plaatjes bij elkaar zoeken. Bij het tweede spelletje moesten we plaatjes op volgorde leggen waarvan wij dachten dat het heel veel water nodig heeft om het te maken. Toen we daar klaar mee waren, gingen we weer naar een andere mevrouw en zij vertelde wat over plaatjes die op een heel groot bord stonden. Ze had het bijvoorbeeld over de CO2, de toekomst, tomaten en nog veel meer (het was wel een beetje saai). Daarna gingen we weer terug lopen. Toen we aankwamen bij Westlands museum kregen we een koekje en een beetje limonade. Toen we klaar waren werden we in 4 groepen verdeeld, en gingen we het museum rond. Het ging allemaal over oude gebouwen van vroeger, over de kassen en over rijke mensen wat die allemaal deden. Toen we de rondleiding binnen hadden gekregen gingen we alleen nog naar de veiling die was wel heel leuk. Daarna gingen we naar buiten. Daar kregen we eerst wat te horen over wat er vroeger groeide en wat zij in de kas hadden, over vogels die veel rijke mensen vroeger hadden en we mochten ook nog in een hele oude schuur die helemaal vol stond met spullen die ze vroeger allemaal gebruikten. Toen de rondleiding was afgelopen kregen we eerst nog een koekje en daarna gingen we weer terug fietsen naar school. Het was wel heel gezellig en grappig want toen toen we bijna op school waren moesten we stoppen voor een rotonde alleen toen waren veel kinderen met elkaar aan het praten of waren niet heel goed aan het opletten dus kwam er een hele lange kettingbotsing. En toen waren we klaar met fietsen en waren we allemaal weer veilig aangekomen.       

 EINDE

 

 

Het gehandicaptenplatform

Op dinsdag 17 september kwamen er mensen op school die zelf een handicap hebben. Ze gebruiken speciale hulpmiddelen en die gingen wij ook proberen. Ik vond het gehadicapten platform interessant.

Omdat ik eigenlijk nog nooit in een rolstoel heb gezeten en op krukken heb gelopen.

Ik vond het leukste toch wel de rolstoel  maar de mensen die in een rolstoel zitten vinden het niet leuk omdat zij niet kunnen lopen. Toen ik met de blindenstok ging lopen was het lastig ik liep heel vaak verkeerd en ja het is mijn eerste  keer. Ik vond het ook wel een grappige manier om een slot open te maken.

Het ging zo: Je deed een stopper op de sleutel en dan moest je draaien en dan ging de deur open. Voor de rest was het wel leuk. We hebben veel geleerd daar bijvoorbeeld dat we onze fiets aan de zijkant moeten zetten en onze honden drollen moeten op ruimen zodat rolstoelen erlangs kunnen en geen vieze banden krijgen. Op het laatst hebben ze verteld welke handicaps ze hadden.


Groetjes, Rosemarie en Kiki

 

 

 

Dit was mijn Westlands Techniekdag 2019

Dit was mijn Westlands Techniekdag 2019

Ik zat in het groepje met Maud, Dani en Youstos. Mijn moeder reed. Als eerst moesten we 20 minuten rijden naar Hoek van Holland. Daar was het eerste bedrijf: BandenService Klaas van der Eijk. Eerst gingen we naar de kantine we mochten een spekje en een pakje drinken pakken. Daarna gingen we naar de werkplaats en vertelde Klaas over wat ze allemaal deden: APK voor luxe autos en vrachtwagens. Voor bijde 1 keer per jaar. Ook keken we naar vrachtwagens en op de parkeerplaats moesten we met een band tegen een plaat aanrollen of schoppen. Op het einde kregen we nog een spekje en riepen we naar auto’s en vrachtwagens of ze konden toeteren. Sommige deden dat maar alle auto’s en sommige vrachtwagens helaas niet. Daarna gingen we naar Bom Group. Een bedrijf dat kassen ontwerpt en uittest. We waren een beetje vroeg maar we mochten in de kantine schuilen voor de regen. We kregen een bekertje limonade en een Mars reep. Daarna presteerde Ruben een powerpoint over wat ze allemaal doen. Ook deden we een quiz en Eefje heeft die quiz gewonnen. We werden in 2 groepen ingedeeld, de ene groep moest mee met Nikki, een medewerkster die er pas 2 maanden werkte en de andere groep moest met Ruben mee. Wij moesten eerst mee met Ruben en kregen een rondleiding door het magazijn. Er waren 2 machines die we mochten uittesten. de een moest bediend worden door Ruben. Het was een machine die folie om alle pakketten heen wikkelt. De Andere machine mochten we om de beurt zelf bedienen. Het kan dingen verplaatsen door dat deel van het magazijn. Daarna gingen we weer met onze groep naar de kantine en mochten nog een Mars reep pakken. Ook mochten we een sticker en een pen met het logo pakken. Wij gingen Daarna met Nikki mee en kregen een rondleiding door het kantoor gedeelte. Bij iedereen.


Groetjes, Britt

 

Open monumenten dag
Op vrijdag de 13e gingen we naar de open monumenten dag.
Eerst gingen we met groep 8a en groep 8b op de fiets naar het westlands museum daar parkeerden we onze fietsen en gingen we lopen naar Tomatoworld. Daar kregen we een rondleiding, toen we daar aankwamen gingen we langs allemaal muren en kregen we informatie over hoeveel de mensen we weggooien en hoeveel procent water we eigenlijk konden drinken. Als laatste kregen we een quiz in groepjes van 5 of 6 mensen, toen we de quiz gedaan hadden gingen we weer terug lopen naar het Westlands museum. Eerst gingen we daar wat eten en drinken. Toen werden we in groepjes gesplitst de 1e groep ging naar buiten de tuinen in, de 2e groep ging binnen rondlopen en de 3e groep was boven. Buiten kregen we informatie over allemaal verschillende groentes en hoe ze vroeger via planten lieten zien dat we rijk of machtig waren.Ook mochten we proberen om in aarde vormpjes te drukken om plantjes in te zetten dat was supper leuk, ze hadden ook allemaal diertjes konijntjes en kippen. Binnen konden we kijken naar allemaal oude dingen gevonden in het westland gevonden bijv oude munten of schedels. binnen kon je ook bieden met een bied rad, dat was supper grappig. Als je naar boven ging kon je allemaal kleine hofjes zien en een grote manege gemaakt in het klein, het zag er heel schattig uit het was allemaal heel interessant we hebben veel geleerd en en we hadden een super leuke dag meegemaakt.Dat was het allemaal doeiii.

Viktoria en Norah