Verburch-hof

Groep 8b

Klassendag 8 september

Vandaag gingen we met de groepen 8 naar ABC Westland. Daar was heel veel te zien. We kregen eerst een presentatie over het ontstaan van het terrein. We mochten toen ook fruit proeven en moesten raden wat het was. We kregen mangosteen, passievrucht, avocado en een granaatappel. Daarna kreeg je speciale kleren aan en gingen we kijken bij de hal waar het fruit werd verpakt. Daar moest je ook je handen schoonmaken. Als laatste gingen wij het dak op om te kijken naar de zonnepanelen. Op het ABC terrein liggen er 16000 (de meeste van Europa). Aan het eind kregen we ook nog een appel en gingen we terug naar school.
Het was een leerzame ochtend!

groetjes, Wouter en Joris

Klassendag 8 september

Wij zijn vrijdag naar het ABC terrein geweest voor de klassendag. Deze ochtend was verdeeld in drie onderdelen. Eerst kregen wij van Suzan Kester een presentatie. Ze vertelde over de de bedrijven op het terrein. Daarna kregen we een quiz. We moesten 4 vruchten proeven en raden. De winnaar kreeg een knuffeltje.
Daarna kregen we een blauwe jas aan en een kapje op ons hoofd om de producten niet te besmetten en gingen we de hal in. Daar werd al het fruit ingepakt om vervoerd te worden.
Ons laatste onderdeel was een bezoekje brengen aan de zonnepanelen op het dak van ABC Westland. Dat waren er heel erg veel! Je kon ook heel ver kijken!
Wij vonden het een leuke ochtend!

Groetjes,
Jacey en Roos