Verburch-hof

Groep 8b

Klassendag 8 september

Vandaag gingen we met de groepen 8 naar ABC Westland. Daar was heel veel te zien. We kregen eerst een presentatie over het ontstaan van het terrein. We mochten toen ook fruit proeven en moesten raden wat het was. We kregen mangosteen, passievrucht, avocado en een granaatappel. Daarna kreeg je speciale kleren aan en gingen we kijken bij de hal waar het fruit werd verpakt. Daar moest je ook je handen schoonmaken. Als laatste gingen wij het dak op om te kijken naar de zonnepanelen. Op het ABC terrein liggen er 16000 (de meeste van Europa). Aan het eind kregen we ook nog een appel en gingen we terug naar school.
Het was een leerzame ochtend!

groetjes, Wouter en Joris

Klassendag 8 september

Wij zijn vrijdag naar het ABC terrein geweest voor de klassendag. Deze ochtend was verdeeld in drie onderdelen. Eerst kregen wij van Suzan Kester een presentatie. Ze vertelde over de de bedrijven op het terrein. Daarna kregen we een quiz. We moesten 4 vruchten proeven en raden. De winnaar kreeg een knuffeltje.
Daarna kregen we een blauwe jas aan en een kapje op ons hoofd om de producten niet te besmetten en gingen we de hal in. Daar werd al het fruit ingepakt om vervoerd te worden.
Ons laatste onderdeel was een bezoekje brengen aan de zonnepanelen op het dak van ABC Westland. Dat waren er heel erg veel! Je kon ook heel ver kijken!
Wij vonden het een leuke ochtend!

Groetjes,
Jacey en Roos

De Westlandse Techniekdag

Wij gingen eerst naar de Terwebloem in Poeldijk. Daar kregen we uitleg over de technologie die ze gebruiken in de zorg. Zoals een tillift en een wii voor beweging. Deze apparaten mochten we daarna ook zelf uitproberen. Daarna mochten er 8 kinderen een rollatorrace doen. Eerst moesten ze de wielen aan de rollator zetten en daarna racen.
Om half 11 waren we bij het tweede bedrijf. Dit was Solar-box (zonnepanelen). Daar werden we verdeeld in twee groepen. Groep 1 ging zonnepanelen in elkaar zetten en groep 2 kreeg een presentatie. Om half 12 gingen we weer terug naar school. Het was een leerzame ochtend.

groetjes,

Demi, Floor en Nova

De Westlandse Techniekdag

Als eerst zijn we naar de Terwebloem geweest. Daar hebben we geleerd wat ze voor techniek gebruiken in de zorg. Ze gebruiken een tillift om mensen die niet kunnen lopen te verplaatsen. Ze hebben ook een Silverfit. Daarmee kunnen ze de hersenen en de spieren van de ouderen trainen. We hebben daar ook een rollatorrace gedaan en de meiden hebben gewonnen.
Toen gingen we met de auto naar Den Hoorn want daar zat het tweede bedrijf Solar-box. Zelf mochten we zonnepanelen in elkaar zetten, dat was heel leuk om te doen. Wij werden 1e en 2e van de eerste groep. Ook was er een presentatie en kreeg je limonade en een foto. Wij vonden het een hele leuke dag en we hebben weer wat geleerd.

groetjes,

Nienke en Lieke

Kinderboekenweek 2017

Samen lezen met de kleuters!