Verburch-hof

Groep 8a

EHBO examen

Op dinsdag 9 april was het een spannende dag voor de leerlingen van groep 8. Het EHBO examen stond voor de deur. De kinderen moesten vandaag laten zien wat ze afgelopen maanden hadden geleerd. Wat hebben ze het super gedaan! Alle kinderen zijn geslaagd!

Spinning marathon

Op 14 maart 2019 zijn we met de groepen 7 en 8 op pad geweest voor het goede doel. Er was een spinning marathon georganiseerd, door leden van Team Westland, voor alle Westlandse leerlingen van groep 7 en 8. De kinderen hebben zich laten sponsoren voor het goede doel en hebben zich een uur lang in het zweet gewerkt om een mooi bedrag op te halen. Het was allemaal supergoed georganiseerd en we hopen dat deze dag een mooi bedrag heeft opgeleverd.

GIPS-project

Vandaag hebben wij een les gekregen van platform gehandicapten Westland. Wij hebben allerlei activiteiten gedaan zoals, rijden in een rolstoel, evaren om blind te zijn en verlamd te zijn. Daarbij hebben wij ook een quiz gedaan en vragen mogen stellen. Namens groep 8 van de Verburch-hof willen wij platform gehandicapten Westland bedanken voor deze leuke ochtend. 

Wonen op Mars

Wij werken twee dagen rondom het thema "Mars". Vandaag hebben we proefjes gedaan om de luchtdruk op Mars na te bootsen. En natuurlijk hebben de kinderen zelf onderzoek gedaan naar andere omstandigheden op Mars.

Voorstelling vuilnismannen

kerststukjes maken

Vandaag hebben we kerststukjes gemaakt. Het was heel gezellig, met skyradio op de achtergrond :) 

Sint in de klas

Surprises

Sintverhalen voorlezen bij de kleuters

Vandaag hebben we onze zelf-geschreven Sinterklaas verhalen voorgelezen bij de kleuters.

Surprises

Vol verwachting klopt ons hart...

Nog één nachtje :)

Open Monumentendag

We gingen naar optifloor met de fiets. Toen we er waren kregen we een korte uitleg. Die uitleg ging over de mensen die daar werken en wat we die dag gingen doen. We kregen eerst een rondleiding door de kassen. We zagen allemaal robots maar narturlijk ook mensen. Hij legde ook uit hoe je kunstmatige natuurverschijnselen kunt nadoen. Daar na gingen we tekenen, we moesten bloemen in een vaas tekenen en je mocht zelf alle kleuren en vormen bedenken. Uiteindelijk werden de tekeningen in de kerk opgehangen. En daarna kregen we een presentatie. Het ging over: Optifloor zelf, Certhon en wat de planten nodig hebben om te groeien. Daarna gingen we weer terug naar school.

groep 8

Westlandse techniekdag

Stukje Beukers

Vrijdag 28 sept.

We gingen om half 9 naar een autoschadebedrijf(beukers) in Maassluis. toen we er inmiddels allemaal waren, mochten we op een ding gaan staan waar auto´s eigenljk op staan en dat ging de lucht in. Die man legde allemaal dingen uit hoe hun auto´s maken, was best wel interessant vond ik. Daarna mochten we een deuk in een autodeur slaan en weer glad maken, met een raar ding wat heel erg trilden toen werd de auto helemaal wit. Toen mochten we in een kapotte auto gaan zagen met een machine ofzo, iedereen wou een hartje want dat ging die man uit de auto zagen met die machine. Er was een medewerker bezig,die man ging een auto spuiten. Toen mochten we een kamertje in met alle kleuren die ze op een auto spuiten toen was het zo'n beetje afgelopen en gingen we naar vlaardingen om Dijkstaal te bezoeken.

Geschreven door Boy KOrtekaas

                  stukje dijkstaal

Vrijdag 28 september om kwart over tien.

We gingen naar Dijkstaal toen we aankwamen moesten we naar boven. We mochten wat te eten en drinken pakken daarna ging ze wat vertellen over het bedrijf zelf. We werden in twee groepen verdeeld. Wij gingen als eerst naar de werkplaats we mochten zien hoe er gaten in het staal gemaakt werd. Daarna kregen we een soort van maskertje op. We mochten zien hoe ze staal in elkaar maakten, dat zag er erg grappig uit.  Ze gingen een Lidl maken, we mochten de tekening zien die was erg mooi. Daarna gingen we naar het kantoor . Het zag er mooi uit. Hij ging uitleggen hoeveel zo'n buis weegt dat was heel veel maar dat weet ik niet meer. geschreven door Nienke olsthoorn.

 

 

Westlandse techniekdag