Verburch-hof

Groep 7

Westlandse techniekdag

Op vrijdag 6 oktober zijn de groepen 6-7-8 van de Verburch-hof op bezoek geweest bij bedrijven in het kader van de Westlandse techniekdag. Om 10 over half 9 is groep 7 vertrokken naar het eerste bedrijf: Van der Ende pompen in Maasdijk. We kregen hier een rondleiding door het hele bedrijf waar we veel nieuwe dingen van hebben geleerd. Na dit leerzame bezoek vertrokken we naar Deliflor eveneens in Maasdijk. Hier hebben we gezien hoe er chrysanten worden gestekt, de leerlingen hebben dit zelf ook mogen doen. Het was een erg leerzame ochtend!

Kinderpostzegels

Voor groep 7 is deze actie inmiddels een jaarlijks terugkerend ritueel geworden. Het verkopen van kinderpostzegels. Op woensdag 27 september werd hier het startschot voor gegeven. Waar er voorgaande jaren nog meerdere weken verkocht mocht worden hebben ze dat dit jaar beperkt tot 1 week. Er waren nog meer "nieuwe" dingen, d.m.v. speciale agenten, missies en geheime codes. Wil je hier meer over weten? Loop gerust langs bij de kinderen van groep 7. Wanneer we de totale opbrengst weten van de klas zullen we dit natuurlijk plaatsen!

"Ik eet het beter"

In de week van 25 t/m 29 september hebben we met groep 7 en de groepen 8 meegedaan aan "Ik eet het beter". Deze week stond in het teken van de gezonde pauzehap. De kinderen kregen op het digibord steeds een filmpje te zien over gezonde hapjes voor in de pauze. Daarna mochten de kinderen het uiteraard ook proeven. Er waren verschillende pauzehappen: muesli notenbrood met margarine, druiven, blauwe bessen en komkommer met pindakaas. Vooral de komkommer met pindakaas was erg verrassend!

Nieuw schooljaar

Na de vakantie is het altijd leuk om weer alle vakantie verhalen te horen van de kinderen. Hoe leuk is het om het een keer niet te schrijven, maar te tekenen!