Verburch-hof

Groep 7

Spinning marathon

Op 14 maart 2019 zijn we met de groepen 7 en 8 op pad geweest voor het goede doel. Er was een spinning marathon georganiseerd, door leden van Team Westland, voor alle Westlandse leerlingen van groep 7 en 8. De kinderen hebben zich laten sponsoren voor het goede doel en hebben zich een uur lang in het zweet gewerkt om een mooi bedrag op te halen. Het was allemaal supergoed georganiseerd en we hopen dat deze dag een mooi bedrag heeft opgeleverd.

Tina over Madurodam en de Tweede Kamer

Hallo ik ben Tina en ik ga wat vertellen over Madurodam en de Tweede Kamer. Eerst waren we op school, we gingen om ongeveer 8:50 weg. Toen we in Madurodam aankwamen werden we al vriendelijk begroet. We begonnen in een soort lokaaltje. We maakten onze eigen politieke partij. We moesten eerst de personen verdelen ‘wie wat’ deed (voorzitter/woordvoeder). Daarna gingen we Democracity bouwen. Toen we daar mee klaar waren deden we nog een speurtocht door Madurodam. We kregen dan per groepje van vier een iPad, daarop stond dan een plaatje van een gebouw op die je moest zoeken. Toen iedereen klaar was gingen we pauze houden. Daarna gingen we weer weg met de auto´s… we gingen namelijk naar de tweede kamer. We hadden weer onze zelfde begeleider (Sebastiaan). Hij vertelde leuke weetjes om het gebouw, bijvoorbeeld dat de Franse minister bij Mark Rutte (onze minister) even op bezoek kwam en toen zei de franse minister: ‘Jij hebt een grote werkkamer maar ik heb een grotere werkkamer…’  En toen zei Mark Rutte: ‘eh dit is niet mijn echte kamertje. Dat kleine torentje daar is mijn kamertje.’ Na dat verhaal gingen we binnen in het gebouw kijken. Maar eerst moesten we door een poortje die piepte als je iets ijzers aan had dus moest je die dingen van ijzer in bakken leggen en daarna moesten we daar onze jassen ophangen. We mochten ook in de zaal waar alle vergaderingen werden gehouden een kijkje nemen. Oh ja bijna vergeten te zeggen... als je ook een keer een kijkje wil nemen in de Tweede Kamer, dat kan altijd. Ik vond het uitje met school echt super leuk ik heb ook echt veel geleerd. Het is echt een aanrader! Dit was mijn verslag over Madurodam en de Tweede Kamer

Doei,doei
Groetjes Tina

Kerststukjes Groep 7A

Maandagmiddag (17 dec) heeft groep 7a kerststukjes gemaakt! 

Met veel groen en mooie versieringen zijn de stukjes prachtig geworden. 

Groep 7 wenst iedereen een Vrolijk Kerstfeest. 

Surprises in Groep 7A

Inmiddels zijn alle krantensnippers opgeruimd en is de Sint alweer vertrokken. De kinderen van groep 7A hebben op 5 december hun mooie surprises mogen uitpakken. Het was super gezellig en we hebben genoten van de mooie creaties.
Ook zijn de Sint en zijn pieten zijn langs geweest met het groepkado. De kinderen van de groepen 7 en 8 zijn uitgenodigd voor een Pubquiz op 20 december! We hebben er zin in!!