Verburch-hof

Groep 7

Schoolhandbal

Zaterdag 7 juli was het een drukte van jewelste bij handbalvereniging Westland is. Deze dag werd namelijk het schoolhandbaltoernooi georganiseerd. Groep 7 werd vertegenwoordigd door 10 kinderen die gezamenlijk een mixteam vormden. Na drie goede wedstrijden werden ze deze middag beloond met een tweede plaats waar een mooie beker bij hoorde. Gefeliciteerd!

Visles

Maandag 2 juli heeft groep 7 les gehad over vissen. Zij kregen eerst een theoriegedeelte en zijn daarna aan het echte werk begonnen. Het vissen in een sloot. Er zijn diverse vissen gevangen (en uiteraard ook weer teruggezet). Wij willen namens de groep de hulpvaders van deze dag bedanken! Al met al, een erg leuke dag!

De Zandmotor

Op vrijdag 15 juni zijn we met de klas naar "de Zandmotor" geweest. We hadden een heerlijk zonnetje en na een wandeling vanaf de parkeerplaats kwamen we aan bij "de Zandmotor". We kregen hier van Joost allemaal tassen met daarin verschillende opdrachten, bijvoorbeeld: het vangen van waterdiertjes en bepalen van de widkracht met meetapparatuur. Het was een erg leerzame ochtend!

Verkeersexamen

Wat was het spannend op woensdag 23 mei voor groep 7, want het praktisch verkeersexamen werd gedaan op deze dag. Gelukkig hoefden ze niet al te lang in spanning te zitten en mochten ze vroeg aan de bak. Iedereen had het theoriegedeelte al gehaald, dat werd afgenomen op donderdag 5 april, dus na vandaag kregen ze het echte diploma ook mee. Heel groep 7 is GESLAAGD!

Het Verzet

Op maandag 23 april stond voor groep 7 een boeiende les op het programma. Zij hebben gewerkt met het thema 4/5 mei. Hierin werd dit jaar gekozen om "Het Verzet" te behandelen. De kinderen hebben verschillende opdrachten gemaakt met behulp van de chromebooks. Het was erg geslaagd!

Madurodam en Tweede Kamer

26 maart zijn we met de klas naar Madurodam geweest. Niet als schoolreisje, maar om inzicht te krijgen in de democratie van Nederland. Na de les over democratie, hebben de leerlingen keuzes gemaakt en zo een eige miljoenennota gemaakt. Om te zien hoe het er in het echt aan toe ging, zijn ze daarna vertrokken naar het Binnenhof en hebben ze daar een uitgebreide rondleiding gehad. Het was een leerzame dag voor de kinderen!

Carnaval

Op 9 februari hebben we met de gehele school Carnaval gevierd. Het atrium was al een tijdje versierd en er stond zelfs een clown helemaal gemaakt van ballonnen. Na een gepuzzel door de werkgroep i.v.m. het continurooster is er gekozen voor een middag programma. De kinderen mochten 's morgens al verkleed komen of rond 11.30 omkleden. Na de pauze begon het feest. Alle groepen hebben gehost in het atrium en zelfs 'de Blauwkonters" waren aanwezig. Met in de miniraad onze eigen Gwenn. Er werd ook een dans opgevoerd door de dansmariekes en Luna deed zelfs een dans met een ander meisje, heel knap. Na het hossen en allerlei dansspelletjes was de middag voorbij gevlogen. Wij kijken weer terug naar een superfeest!

Kerstdiner

Woensdagavond 20 december stond er een kerstdiner op de planning. Rond 17.15 uur kwamen de kinderen rustig binnen. Iedereen zag er super feestelijk uit. Alle hapjes werden neergezet door de buffetouders en rons 17.30 uur kon er gestart worden met een overheerlijk diner! Wat heeft iedereen enorm zijn best gedaan! Na dit diner staat er nog 1 dagje school op de planning, met onder andere een kerstmusical in de kerk. Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en alvast een heel mooi 2018! 

Kerststukjes maken

In groep 7 kwamen op dinsdagmiddag 19 december allerlei takken, versielsels, oase en kaarsen uit tasjes. De kinderen gingen namelijk kerststukjes maken. Er werd hard doorgewerkt en het resultaat mag er zijn. Een leuke versiering voor bij het kerstdiner!

Sinterklaas

Wat is het toch altijd een heerlijke periode! Vorige week donderdag werden alle surprises al neergezet in de speelzaal. De speelzaal werd daarmee omgetoverd tot surprisemuseum, zodat we extra lang van alle creaties konden genieten. Op maandag 4 december werden alle surprises in de klas klaargezet, zodat ze op 5 december allemaal konden worden uitgepakt. Na wat “gedoe” ‘s morgens met Sinterklaas (die stond op een dak) kon uiteindelijk iedereen naar de klas. De hele ochtend werden de surprises uitgepakt en zoals je kunt zien op de foto was dit een groot succes!

Westlandse techniekdag

Op vrijdag 6 oktober zijn de groepen 6-7-8 van de Verburch-hof op bezoek geweest bij bedrijven in het kader van de Westlandse techniekdag. Om 10 over half 9 is groep 7 vertrokken naar het eerste bedrijf: Van der Ende pompen in Maasdijk. We kregen hier een rondleiding door het hele bedrijf waar we veel nieuwe dingen van hebben geleerd. Na dit leerzame bezoek vertrokken we naar Deliflor eveneens in Maasdijk. Hier hebben we gezien hoe er chrysanten worden gestekt, de leerlingen hebben dit zelf ook mogen doen. Het was een erg leerzame ochtend!

Kinderpostzegels

Voor groep 7 is deze actie inmiddels een jaarlijks terugkerend ritueel geworden. Het verkopen van kinderpostzegels. Op woensdag 27 september werd hier het startschot voor gegeven. Waar er voorgaande jaren nog meerdere weken verkocht mocht worden hebben ze dat dit jaar beperkt tot 1 week. Er waren nog meer "nieuwe" dingen, d.m.v. speciale agenten, missies en geheime codes. Wil je hier meer over weten? Loop gerust langs bij de kinderen van groep 7. Wanneer we de totale opbrengst weten van de klas zullen we dit natuurlijk plaatsen!

"Ik eet het beter"

In de week van 25 t/m 29 september hebben we met groep 7 en de groepen 8 meegedaan aan "Ik eet het beter". Deze week stond in het teken van de gezonde pauzehap. De kinderen kregen op het digibord steeds een filmpje te zien over gezonde hapjes voor in de pauze. Daarna mochten de kinderen het uiteraard ook proeven. Er waren verschillende pauzehappen: muesli notenbrood met margarine, druiven, blauwe bessen en komkommer met pindakaas. Vooral de komkommer met pindakaas was erg verrassend!

Nieuw schooljaar

Na de vakantie is het altijd leuk om weer alle vakantie verhalen te horen van de kinderen. Hoe leuk is het om het een keer niet te schrijven, maar te tekenen!