Verburch-hof

Groep 6a

De Kanjers van groep 6A

Het Chrome book helpt ons bij het oefenen van moeilijke spellingregels. Door middel van oefeningen en spelletjes leren wij heel veel!

Sinterklaas

sinterklaas was op bezoek. Wat een feest!

Brandweer op bezoek

Vandaag was de brandweer op bezoek. Ze gingen vertellen over de rook en brand en hoe je dan het snelste moet vluchten. Niet zoeken naar je hond of kat. Dieren ruiken het namelijk al sneller en rennen dan weg of ze maken je wakker. Als het goed is heb je ook een brandalarm in huis. Als je doof bent hebben ze een trillend alarm in hun bed zodat zij ook wakker worden.
Ze hebben ook verteld wat wel en niet veilig is in de keuken en in je slaapkamer. Bijvoorbeeld het lampje naast je bed. Die wordt vaak heel warm en als daar een poster boven hangt met plakband en dat plakband droogt op kan de poster zomaar op de lamp vallen en kan er brand ontstaan.
Wij hebben de opdracht gekregen om thuis en om ons heen te kijken of alles wel veilig is.
Nick

Carnaval

Vandaag hebben wij carnaval gevierd. Iedereen was leuk verkleed. Wij hebben spelletjes gedaan en gekeken naar de playbackshow. Het was een heel gezellige dag.

Smaakles bij Koppert Cress

Vandaag mochten bij op bezoek bij Koppert Cress. Wij hebben geleerd om goed te proeven. In groepjes kregen we verschillende cressen. Het was onze taak om de potjes met cress bij het goede product te zetten. Wij proefden komkommer, citroen, drop, doperwt en zelfs batterij!

Het was heel leuk en leerzaam.