Verburch-hof

Groep 5a

tafeljoggen

Sinds kort doen wij aan tafeljoggen! Bewegend bezig zijn met de tafels zorgt ervoor dat deze beter onthouden worden. Hoe het precies werkt? Zoek eens op google en jog een rondje met ons mee!

Leiding nemen

Tussen de lessen door hebben we wat samenwerkingslessen gedaan. Zo moesten de kinderen samen een tekening maken. De ene keer was de ene leerling de leider en de andere keer de ander. Sommige kinderen vinden het nog erg lastig zich te laten leiden of om juist de leiding te nemen!

Gastles egel

Op dinsdag 2 oktober kwam er een vrijwilliger van Stichting egelopvang Het Stekeltje bij ons op bezoek. De mevrouw vertelde ons alles over de egels. Wist je bijvoorbeeld dat een egel meer dan 6000 stekels heeft en dat hij 2/3 van zijn gewicht verliest tijdens zijn winterslaap. 

alfabetische volgorde

Een van de opdrachten in de taallessen is om woorden in alfabetische volgorde te zetten. In groep 5 werken wij vaak met de wisbordjes. Zo moest elke leerling een woord opschrijven en de woorden binnen je groepje in alfabetische volgorde leggen. Er werd actief gewerkt!