Verburch-hof

Groep 5a

kroontjespen

Vandaag hebben we met een kroontjespen en inkt insecten versierd. Het zijn ware kunstwerken geworden!

handpop "battle"

Vandaag hadden Olinka en de juf een handpop "battle". De juf had Olinka uitgedaagd omdat Olinka altijd zegt dat ze zo goed is met haar handpop.

En wat bleek..? Olinka is een ster in het spelen met de handpop. Het is dus ook geen verrassing dat Olinka deze battle gewonnen heeft.

Verhaal typen in google drive

In groep 5 hebben we geleerd hoe je een verhaal kan maken in google drive. We hebben allemaal een verhaal over de ruimte gemaakt en er ook een plaatje bij gezocht.

Geluk

De kleuters kregen bezoek van justitie. Er was nog tijd over dus mochten wij ook een kijkje nemen in de bus waarin gevangenen vervoerd worden.

Samen lezen

Samen hardop lezen en elkaar verbeteren. Wat kunnen ze dat al goed in groep 5!

Hart op je rug.

De kinderen kregen allemaal een hart op de rug geplakt. De andere kinderen schreven complimenten op het hart.

Hetzelfde?

Orka training. Wat zijn de overeenkomsten tussen de leerlingen in onze klas.Dat zijn er een stuk meer dan gedacht. Zo zijn we er achter gekomen dat Julia en Jacky fan zijn van dezelfde film. En dat Olivier en Fantasy hetzelde spel leuk vinden. 

De Vuilnismannen

We kregen een muzikale voorstelling van "De Vuilnismannen". 

Wat was het gaaf om mee te drummen!

Boksen

Tijdens de gymles van juf Yvonne kregen we boxsles. Je leerde hoe je moest staan tijdens het boksen en hoe je moest verdedigen.

Boksen

Kerstbezoek aan De Terwebloem

kerstmuziek

Twee kanjers uit onze groep speelden mooie kerstmuziek in het atrium vanochtend. Super knap dames! 

kerststal

Een levende kerststal met kinderen uit onze groep stond vanochtend in het atrium. 

surprises groep 5

https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/20181205_085046-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/20181205_091758-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/20181205_092004-860-860.jpg
https://wskogezamenlijk.blob.core.windows.net/website/UploadBestanden/tn/20181205_092550-860-860.jpg
Bekijk het gehele fotoalbum

sintfilm in de Naald

Op 26 november zijn we naar de sintfilm gegaan in de Naald. We hebben genoten.

rommelpiet

Op woensdag 21 november was rommelpiet in de klas geweest. Wat een rommel! Hij had getekend, met boeken een toren gebouwd en was zelf even naar de wc geweest. Gelukkig was alles heel snel weer opgeruimd. De piet had ook iets lekkers achtergelaten bij onze schoen.

tafeljoggen

Sinds kort doen wij aan tafeljoggen! Bewegend bezig zijn met de tafels zorgt ervoor dat deze beter onthouden worden. Hoe het precies werkt? Zoek eens op google en jog een rondje met ons mee!

Leiding nemen

Tussen de lessen door hebben we wat samenwerkingslessen gedaan. Zo moesten de kinderen samen een tekening maken. De ene keer was de ene leerling de leider en de andere keer de ander. Sommige kinderen vinden het nog erg lastig zich te laten leiden of om juist de leiding te nemen!

Gastles egel

Op dinsdag 2 oktober kwam er een vrijwilliger van Stichting egelopvang Het Stekeltje bij ons op bezoek. De mevrouw vertelde ons alles over de egels. Wist je bijvoorbeeld dat een egel meer dan 6000 stekels heeft en dat hij 2/3 van zijn gewicht verliest tijdens zijn winterslaap. 

alfabetische volgorde

Een van de opdrachten in de taallessen is om woorden in alfabetische volgorde te zetten. In groep 5 werken wij vaak met de wisbordjes. Zo moest elke leerling een woord opschrijven en de woorden binnen je groepje in alfabetische volgorde leggen. Er werd actief gewerkt!