Verburch-hof

Groep 1/2

Verburch-hof Kleuters

Verburch-hof Kleuters op facebook

Wij zijn ook te vinden op facebook (zie Verburch-hof)

 

Start nieuwe schooljaar

Een nieuw schooljaar is altijd weer een beetje spannend. Dit geldt voor de kinderen, maar ook voor hun juffen! Maar de ervaring leert dat na een paar weken iedereen weer gewend is.

Binnenkort wordt er gestart met de Kinderboekenweek (thema griezelen). Wij beginnen al iets eerder met dit thema. We nemen de boeken van Hennie de Heks hiervoor als leidraad. 

Ook de kleuren zullen tijdens dit thema centraal staan en in Speelrijk zullen de kinderen weer uitgedaagd worden in de 'toverhoeken'. Wij hebben er in ieder geval weer heel veel zin in!

 

Ontdekcircuit

Wat waren onze kleuters weer enthousiast tijdens het ontdekcircuit op maandag 18 september. Er waren echte kevers en daarnaast ook nog een kikker en een slang. Ze gingen aan de slag met herfstbladeren en paddenstoelen. Ze raakten er niet over uitgepraat en waren weer een heleboel ervaringen rijker!

 

Herfstwandeling

Vrijdag 29 september zijn we naar het Ockenburgse Bos geweest. In kleine groepjes gingen de kinderen op pad. De opdracht van deze herfstwandeling was "speuren naar kleuren". In een eierdoos werden alle spulletjes gedaan die een bepaalde kleur hadden. U begrijpt dat het vakje van groen en bruin snel gevuld was. Roze en paars was veel lastiger!

 

Op bezoek in de werkkamer van de sint

Wat kregen de kleuters een bijzondere uitnodiging van de sint. Ze mochten op 20 november op bezoek komen in zijn werkkamer. Opgetogen gingen ze met hun ouders naar de Choorstraat in Monster, waar ze buiten al opgewacht werden door de pieten. Vol verwachting gingen ze daarna de werkkamer van de sint binnen. Uit volle borst zongen ze mee met de muziekpiet, die de kinderen begeleidde op de piano. Sinterklaas genoot van al die stralende gezichten! Na afloop mochten alle kinderen sint een hand geven en daarna was het tijd om weer terug te keren naar Poeldijk.

 

Op bezoek bij de poppendokter

Op dinsdag 17 januari waren de kleuters met hun zieke pop of knuffel op het spreekuur van de poppendokter. In groepjes mochten de kinderen naar de wachtkamer van de dokter. Sommige kleuters vonden het echt spannend en keken hun ogen uit naar de aanwezige dokters. Deze namen de klachten heel serieus. Er was een beer met een gebroken been, een panda met ontzettende oorpijn, maar ook veel poppen en knuffels met neus- en keelklachten. Eigenlijk vonden de dokters dat heel gewoon voor de tijd van het jaar. Zij namen alle tijd voor elke patiënt. Er werd geluisterd met een echte stethoscoop, gewonde armen en benen werden verbonden en er werden pleisters in alle maten geplakt! De kinderen vonden het allemaal fantastisch! Zeker als ze de dokter mochten assisteren met het vasthouden en het verbinden van hun lieveling. Natuurlijk kregen ze een recept, een goed advies en een dapperheidsdiploma voor de patiënt mee. Tot slot gingen ze nog even langs de apotheek voor een drankje of een doosje pillen.
Het was een leerzame ochtend, die vooral mogelijk was door de inzet van hulpouders en hulpoma’s.

 

Musical Zeg eens aaahhh


Eindelijk was het zover: Na heel hard oefenen mocht de onderbouw van WSKO Verburch-hof hun musical ‘Zeg eens aaahhh’ opvoeren. Van tevoren hadden de kinderen zich helemaal ingeleefd in het thema. Zij konden spelen in de dokterspraktijk, werken in de apotheek en zelfs de poppendokter kwam op bezoek. Zo stonden er op de dag van de musical een heleboel zenuwachtige dokters, zusters, schoonmakers, koks en ijscomannen klaar om op te treden voor hun ouders, opa’s en oma’s.

Ook de leerkrachten kropen voor deze gelegenheid in een heel andere rol dan ze gewend waren. Juf Wendy lag in een groot bed en werd onderzocht door dokter Vera en zuster Anneke. Tot schrik van de kinderen moesten haar amandelen verwijderd worden. De operatie werd onder hilarische omstandigheden uitgevoerd, want er kwam een zaag en een grote schaar aan te pas. Na afloop werden ze vol trots aan het publiek getoond. Eten was voor de zieke juf een drama en alles wat de koks hadden bereid, wilde ze niet. Maar na een lekker ijsje van de ijscomannen knapte ze weer helemaal op en werd er feest gevierd in het ziekenhuis.

Na afloop namen de kinderen met stralende gezichten het applaus van hun (groot)ouders in ontvangst. Met elkaar hadden ze een topprestatie neergezet.