Verburch-hof

Groep 1/2

Verburch-hof Kleuters

Verburch-hof Kleuters op facebook

Wij zijn ook te vinden op facebook (zie Verburch-hof)

 

Start nieuwe schooljaar

Een nieuw schooljaar is altijd weer een beetje spannend. Dit geldt voor de kinderen, maar ook voor hun juffen! Maar de ervaring leert dat na een paar weken iedereen weer gewend is.

Binnenkort wordt er gestart met de Kinderboekenweek (thema griezelen). Wij beginnen al iets eerder met dit thema. We nemen de boeken van Hennie de Heks hiervoor als leidraad. 

Ook de kleuren zullen tijdens dit thema centraal staan en in Speelrijk zullen de kinderen weer uitgedaagd worden in de 'toverhoeken'. Wij hebben er in ieder geval weer heel veel zin in!

 

Ontdekcircuit

Wat waren onze kleuters weer enthousiast tijdens het ontdekcircuit op maandag 18 september. Er waren echte kevers en daarnaast ook nog een kikker en een slang. Ze gingen aan de slag met herfstbladeren en paddenstoelen. Ze raakten er niet over uitgepraat en waren weer een heleboel ervaringen rijker!

 

Herfstwandeling

Vrijdag 29 september zijn we naar het Ockenburgse Bos geweest. In kleine groepjes gingen de kinderen op pad. De opdracht van deze herfstwandeling was "speuren naar kleuren". In een eierdoos werden alle spulletjes gedaan die een bepaalde kleur hadden. U begrijpt dat het vakje van groen en bruin snel gevuld was. Roze en paars was veel lastiger!