Verburch-hof

Schooltuinen geopend!

Schooltuinen geopend!

© Verburch-hof Moestuintjes

WSKO Brede School Westhof opent schooltuintjes

 

Op dinsdag 19 mei was het eindelijk zo ver: de schooltuintjes zijn officieel in gebruik genomen. In het atrium van de school vond de prijsuitreiking plaats van de ontwerpwedstrijd en werd de naam van de schooltuin onthuld: ’t Groentje. Deze naam is bedacht door Britt Boere uit groep 8 van de Verburch-hof. Daarna werd uit volle borst het Westhof schooltuinenlied gezongen. En tenslotte begon het echte werk: de paaltjes van de groepen werden in de grond geslagen en het naambord werd opgehangen.
 

Deze schooltuinen zijn tot stand gekomen mede dankzij een subsidie van Fonds Westland, Het Rabobank fonds, van NLDoet en van kinderopvangorganisatie Smallsteps. Tijdens de NLDoet actiedag hebben vrijwilligers hun handen uit de mouwen gestoken en is er veel werk verzet. Ook hebben de kinderen van de beide scholen en van Smallsteps allerlei produkten gemaakt en verkocht tijdens de goedbezochte Groenmarkt.

 

De eerste plantjes staan in de koude grond en kunnen nu gaan groeien. Er staan fruitboompjes en er is een druif aangeplant. De kinderen verheugen zich op hun eerste oogst, om er daarna iets lekkers van te maken. Leren door doen, mooier kan het niet!