Verburch-hof

Tip tegen de zomerdip

Als kinderen tijdens de zomervakantie regelmatig lezen is er geen sprake van terugval in de leesontwikkeling. Hieronder tips die laten zien hoe leuk en makkelijk lezen in de vakantie kan zijn!
Vijf tips tegen de zomerdip
Tip 1 Stop vooral zelf niet met lezen

Door zelf een leuk boek te pakken en lekker te gaan zitten lezen, laat je aan je kind zien dat lezen leuk is. Op deze manier zien kinderen dat lezen iets is wat je voor je plezier doet en stimuleert het om ook een boek te pakken.

Tip 2 Neem leuke spellen mee

Er zijn een hoop leuke talige spelletjes die je kunt doen tijdens regenachtige dagen. Voorbeelden zijn scrabble, maan-roos-vis spel, woordkwartet en zo is er nog veel meer.

Tip 3 Neem kinderboeken mee

Belangrijk hierbij is dat je kind zelf de keus heeft gemaakt welke boeken het mee neemt. Ga dus voor de vakantie samen naar de Bibliotheek en laat het kind zelf een stapel boeken uitkiezen. Is een boek nog te moeilijk? Geen probleem! Deze kan je samen lezen of voorlezen.

Tip 4 Lezen is overal

Niet alleen in boeken kan je kind lezen, maar denk ook eens aan een menukaart of een bord onderweg. Ook krijg je op vakantie vaak foldertjes waarin staat wat er allemaal gedaan kan worden in de omgeving. Of koop een boekje over het land waar jullie naartoe gaan of kies een ander favoriet onderwerp dat je kind interessant vindt.

Tip 5 Lezen met de VakantieBieb-app

In de zomervakantie kunnen kinderen digitaal boeken lezen via de gratis VakantieBieb-app van de Bibliotheek. De app bevat een aantal leuke leesboeken en is te downloaden voor tablet of smartphone. De VakantieBieb is er ook voor volwassenen! De app is tot 31 augustus te downloaden via de App Store of de Google Play Store.

Kijk voor meer informatie op www.vakantiebieb.nl.